Publicat 6/9/2020 11:49:53 +02:00CET

Maroto diu que el 2021 el turisme experimentarà un "efecte rebot si es recupera la confiança"

Cerquen alternatives per a les plantes de Nissan centrades en "el futur de l'automòbil"

BARCELONA, 6 set. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha sostingut que el 2021 el turisme experimentarà un "efecte rebot si es recupera la confiança", tenint en compte que a principis del proper any pot haver-hi ja una vacuna contra el coronavirus.

En una entrevista a 'La Vanguardia' recollida per Europa Press, ha assegurat que la recuperació econòmica està "en marxa", encara que de forma asimètrica per territoris i sectors, la qual cosa ha afectat especialment el turisme.

Ha afirmat que aquest sector afronta actualment "una situació desastrosa", per la qual cosa veu molt difícil recuperar el volum de turistes una vegada s'obrin els corredors turístics.

"Les dades estan aquí, un volum de turistes internacionals insuficient per parlar de reactivació. Per això estem parlant de mantenir els ERTO de força major", ha defensat.

Enfront d'aquesta situació, aposta per transmetre tranquil·litat a la ciutadania enfront del coronavirus: es pot "consumir, viatjar, tenir una certa normalitat" i en el sector turístic s'han generat espais segurs, ha destacat.

Situa l'horitzó de la recuperació de les pèrdues de la pandèmia en fins a dos anys, ja que quan hi hagi una vacuna "l'efecte rebot a Espanya serà més ràpid perquè la cadena de valor del turisme s'engreixa molt de pressa", ha destacat.

NISSAN

Sobre els projectes de reindustrialització de les plantes catalanes de Nissan, ha dit que se centren en "tot el que és el futur de l'automòbil", tant bateries com a cotxes connectats, entre d'altres.

"Tenim un ecosistema a Barcelona que ens dona una finestra d'oportunitat, amb la idea que Seat-Volkswagen, que acaba d'anunciar una inversió de 5.000 milions, pugui ser soci", un projecte industrial en el qual encara estan treballant.

Una vegada definit, acordaran quina part es finança amb fons públics: "I no solament de l'Administració General de l'Estat, la Generalitat suposo que també se sumarà".

Contador