Publicat 4/11/2019 18:18:08 +01:00CET

Maroto demana "recuperar la normalitat i la convivència" a Catalunya perquè no afecti el turisme

Reyes Maroto a la WTM.
GOBIERNO DE ESPAÑA

LONDRES, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha destacat aquest dilluns en la World Travel Market, que se celebra a Londres, la necessitat que es recuperi la "normalitat i convivència" a Catalunya i que surti de la "paràlisi" perquè no tingui un impacte negatiu en el turisme.

Maroto, que ha valorat positivament les últimes dades de les enquestes de moviments turístics en fronteres (Frontur) i de despesa turística (Egatur), ha destacat que les xifres de Catalunya transmeten "que la destinació s'ha recuperat", perquè fa un any presentava una caiguda en els fluxos turístics. Fins al setembre, Catalunya ha estat la regió espanyola que ha acollit més turistes, un total de 15,6 milions, la qual cosa suposa un increment del 0,6%.

A més, la ministra ha ressaltat que el fet que hi hagi aldarulls "preocupa" el Govern central i ha recordat que cal "treballar per la normalitat" al costat de les administracions autonòmiques.

No obstant això, Maroto ha incidit que la situació, si s'"estén en el temps", tindrà una repercussió i serà apreciable, juntament amb la fallida de Thomas Cook, en les estadístiques d'octubre. Per això, la titular de Turisme ha incidit que és necessari "projectar una imatge de normalitat a Catalunya" aprofitant la WTM i aclarir al turista "que ja ha passat aquest període de convulsió i que poden anar a Catalunya amb la seguretat garantida".

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 4. 4

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers