Publicat 29/11/2019 22:37:19 +01:00CET

Maroto demana "cooperació lleial" per garantir l'estabilitat

El sotsdirector de l'Avantguarda, Manel Pérez; la presidenta de la Fundació Olof Palme, Anna Balletbò; la ministra Reyes Maroto; el president de la Cambra de comerç d'Espanya, Josep Lluis Bonet; i la secretària d'Economia de Catalunya, Natàlia Mas Guix
David Zorrakino - Europa Press

"És el moment d'aparcar el que ens divideix i treballar junts", afirma

S'AGARÓ (GIRONA), 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha demanat una "cooperació lleial que garanteixi una estabilitat imprescindible per afrontar els canvis que Espanya i Catalunya necessiten".

"Espanya no s'entén sense Catalunya, i Catalunya no pot entendre's sense Espanya. I, a més, Espanya i Catalunya, en un món global i interconnectat, no poden funcionar sense una Europa forta", ha dit en la seva intervenció en el XXIV Trobada d'Economia de S'Agaró.

Per això, ha demanat seguir treballant de manera responsable i constructiva per l'interès general i, de cara a la propera legislatura, ha sostingut: "Necessitem més estabilitat política i institucional per assegurar la governabilitat".

Ha afirmat que és necessari tirar endavant reformes de calat a través de l'acord per construir un model econòmic competitiu, inclusiu i sostenible.

"És el moment d'aparcar el que ens divideix i treballar junts per engegar una política econòmica proactiva, progressista i dinamitzadora", ha apuntat, i ha afegit que això exigeix una intensa col·laboració públic-privada i una intensa cooperació entre totes les administracions.

"BUIDAR" INCERTESES

Ha assenyalat que la indústria, el comerç i el turisme a Catalunya han estat al llarg de la història protagonistes fonamentals de l'avanç i la prosperitat d'Espanya: "I han de seguir sent-ho en el futur. És urgent buidar la incertesa, que incideix en les expectatives i la confiança d'inversors i consumidors".

Maroto ha participat en la sessió inaugural d'aquesta jornada econòmica juntament amb el president de la Cambra de comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet; la secretària d'Economia de la Generalitat, Natàlia Mas Guix, i la presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, Anna Balletbò.

També estava prevista la participació de l'Alta Comissionada per a l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, Cristina Gallach, que finalment no ha pogut intervenir en el fòrum.

CREIXEMENT DEL PIB CATALÀ

La secretària d'Economia de la Generalitat ha destacat que les previsions de tancament per a aquest exercici 2019 són d'un PIB un 8% superior respecte als nivells de 2007, abans de la crisi.

També ha confiat que el projecte de pressupostos de 2020 es pugui aprovar, i ha destacat que són un full de ruta clar de l'Agenda 2030: "Certament, els necessitem".

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  Treballen en l'extinció d'un foc en una empresa a Sant Fruitós de Bages (Barcelona)

 3. 3

  L'Ajuntament de Lleida demana al Govern competència en habitatge per mobilitzar pisos buits

 4. 4

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 5. 5

  Andorra farà cribratges als alumnes i al personal educatiu abans del retorn a les escoles