Actualitzat 17/10/2019 17:51:36 +00:00 CET

Marlaska recorda a Torra la sentència del procés: "Ja té coneixement exprés del que passa fora de la llei"

Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, s'ha dirigit aquest dijous des del palau de La Moncloa al president de la Generalitat, Quim Torra, per recordar-li que recentment els líders del procés han estat condemnats pel referèndum de l'1-O. "Ja té coneixement exprés del que passa fora de la llei", ha dit.

"Coneix perfectament per notícies recents com actua un estat de dret amb divisió de poders", ha avisat Marlaska, que ha afegit: "En un estat de dret amb divisió de poders real i efectiva, dins de la llei hi cap tot, fora de la llei crec que que ja té un coneixement exprés del que passa en un estat de dret".

L'advertiment l'ha llançat després de la reunió del gabinet de crisi sota la presidència del cap de l'executiu, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, on s'han analitzat l'evolució del que ha qualificat com a "actes vandàlics de gravetat".

En aquest sentit, ha demanat a Torra que condemni "de forma expressa i indubtable" la violència que ha tingut lloc a a Catalunya, i ha criticat la seva compareixença d'anit a última hora que, ha subratllat, "sembla que va ser a puntades".

A més, ha sol·licitat a Torra que expressi la seva "solidaritat i compromís amb els agents de l'autoritat", des dels Mossos d'Esquadra fins a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o la Guàrdia Urbana, que s'esforcen per mantenir l'ordre públic des que dilluns passat es van deslligar les primeres protestes de radicals per la sentència del procés.

Sobre el dispositiu, ha tornat a destacar l'"excel·lent col·laboració" i ha dit que els policies i guàrdies civils enviats de reforç, i a petició dels Mossos, s'estaran a Catalunya "durant el temps que calgui". Ha al·ludit a la "informació" de la qual disposen, i ha assegurat que aquests fets puguin disminuir amb el pas dels dies.