Marlaska insisteix que la cooperació entre els Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil "és gairebé immillorable"

Publicat 10/10/2019 12:57:11CET
Marlaska atén la premsa a Cadis
EUROPA PRESS

CADIS, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior en funcions, Fenando Grande-Marlaska, ha insistit sobre l'acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) que l'única cosa que veu és "una coordinació i una col·laboració" entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil "gairebé immillorable després de la Junta de Seguretat que es va celebrar el 6 de setembre del 2018".

Fonts de la Conselleria d'Interior de la Generalitat van indicar que els representants del Govern i els Mossos se'n van anar de l'acte ofesos "en protesta pels discursos i especialment les referències" implícites al major destituït Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana, investigats per l'Audiència Nacional.

No obstant això, el ministre de l'Interior en funcions ha insistit que no té cap constància que ningú abandonés l'acte i ha insistit en la "immillorable cooperació i col·laboració" entre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra.

Pel que fa a la reacció a la sentència del procés, Marlaska ha afirmat que "s'està avaluant la possibilitat que pugui generar-se i crear-se, però davant d'aquesta previsió s'actuarà de la manera precisa, proporcional i necessària conforme a l'ordenament jurídic".

"Vivim en un estat de dret i serem capaços de no ser catastrofistes, és un estat de dret en què hi ha respecte a les resolucions dels tribunals i en què tots garantirem la convivència", ha afegit.

Quant a la crida a la desobediència civil del president de la Generalitat, Quim Torra, Marlaska ha afirmat que "com a màxim representant de l'Administració de l'Estat a Catalunya, el que ha de reiterar és la importància de fer complir la llei".