Marlaska espera que les protestes disminueixin i que Torra condemni la violència "sense falses equidistàncies"

Publicat 21/10/2019 11:37:30CET
El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ofereix una roda de premsa durant la seva visita a Barcelona, a 19 d'octubre de 2019.
Germán Lama - Europa Press

MADRID, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha expressat que espera que les protestes disminueixin a Catalunya i que el president de la Generalitat, Quim Torra, condemni la violència "sense falses equidistàncies".

En declaracions a la Cadena SER, que ha recollit Europa Press, ha indicat que espera que la societat s'adoni que en democràcia és factible la manifestació pacífica, però "amb la violència no hi ha democràcia". "Hem de restablir la seguretat pública", ha assenyalat, i ha precisat que hi ha 15 ferits ingressats arran dels aldarulls, la majoria agents de seguretat.

Marlaska ha defensat que el que es viu a Catalunya són problemes d'"ordre públic" i ha evitat dibuixar un perfil dels detinguts per provocar els aldarulls violents. "No fixarem els perfils, però cal tenir clar que darrere hi ha l'independentisme violent. Això no es pot obviar", ha subratllat el titular d'Interior.

DEMANA A TORRA CONDEMNA TAXATIVA

Així mateix, Marlaska ha insistit en l'exigència del Govern central a Torra que condemni els actes violents que s'han viscut a Catalunya l'última setmana. Al seu parer, del president de la Generalitat cal esperar-ne la censura "taxativa", "sense equidistància" dels aldarulls. "Està força clar", ha subratllat sobre la situació de Catalunya.

De la mateixa manera, el ministre socialista creu que Torra hauria de mostrar el seu suport a la Policia i als Mossos que "estan posant en risc la seva integritat física" per mantenir les seguretat a la comunitat.