Marlaska diu que a Catalunya va haver-hi una violència "de més gran impacte" que la del País Basc, segons els policies

Publicat 27/10/2019 16:44:55CET
El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 27 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que "tots" els operatius han dit que a Catalunya va haver-hi una violència de "molt més gran impacte" que la del País Basc.

"No s'havien enfrontat mai a una violència d'aquesta naturalesa per com buscaven el cara a cara, a més dels mitjans que van fer servir", ha afirmat Marlaska en una entrevista en La Razón.

No obstant això, el ministre de l'Interior en funcions ha matisat que encara que els "sorprengués" aquesta violència "no vol dir que no es preveiés adequadament i es respongués com s'havia de fer".

Precisament, ha destacat que va haver-hi més de 200 detinguts i que 30 d'ells estan en presó provisional, un nombre que, al seu parer, "no és menor". "Espero que tots els independentistes violents siguin conscients de la fortalesa de l'Estat de dret", ha dit.

Així mateix, Marlaska ha afirmat que el dispositiu va estar "ben mesurat" i que "perfectament" es va poder observar la "coordinació, cooperació i que no va haver cap moment de disfunció". "Una altra cosa és que la violència exercida fos més intensa i més greu del que esperàvem", ha lamentat.

Per al ministre de l'Interior en funcions, en els actes "vandàlics i violents" de Catalunya "es mostra l'independentisme violent". "En totes les democràcies modernes hi ha moviments antisistema que sempre se sumen quan pot haver-hi un focus de violència, però això no canvia en aquest cas l'origen de la violència, que és l'independentisme radical i violent", ha concretat.