Publicat 9/11/2019 15:20:41 +01:00CET

Marlaska assegura que s'han pres les mesures "necessàries" per garantir el dret al vot

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ofereix una roda de premsa durant la seva visita a Barcelona, a Barcelona (Espanya) el 19 d'octubre de 2019.
Germán Lama - Europa Press

Més de 92.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat vigilaran el transcurs dels comicis

MADRID, 9 nov. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que s'han pres les mesures "necessàries i precises" per garantir el dret al vot dels ciutadans aquest diumenge.

Així ho ha manifestat el ministre de l'Interior en funcions en declaracions als mitjans durant la seva visita a les instal·lacions del Centre Nacional de Difusió de Dades en Ifema-Feria de Madrid.

Sense precisar el dispositiu dissenyat a Catalunya, Marlaska ha destacat que s'ha preparat el dispositiu perquè durant la jornada electoral "tots els ciutadans puguin participar i desenvolupar el seu dret al vot".

Prèviament, el ministre ha participat en la reunió del comitè de coordinació de la situació a Catalunya, que ha estat presidida pel president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez.

La reunió, segons ha informat La Moncloa, s'ha celebrat aquest matí i en ella també ha participat la vicepresidenta de l'Executiu en funcions, Carmen Calvo.

El Govern d'Espanya va activar, abans que es consegués la sentència del procés, un comitè de coordinació compost per representants de Presidència del Govern espanyol, els Ministeris d'Interior, Exteriors, Defensa, Justícia, Economia, Hisenda, Foment i el Centre Nacional d'Intel·ligència per donar informació i assessorament a la Presidència del Govern en relació amb possibles altercats a Catalunya.

MÉS DE 92.000 AGENTS GARANTIRAN LA SEGURETAT

Més de 92.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat vigilaran el transcurs dels comicis. Als 29.000 agents de Policia Nacional i 46.000 guàrdies civils, s'hi uniran 4.300 membres de policies autonòmiques i 13.300 policies locals.

"Tots ells vetllaran pel bon desenvolupament del procés electoral, igual que el personal de Protecció Civil", ha assegurat la sotssecretària del Ministeri de l'Interior, Isabel Goicoechea, qui ha afegit que el dispositiu de seguretat inclou mesures de ciberseguretat per a la protecció davant "amenaces a la xarxa" i "desinformació".