Publicat 16/10/2019 10:39:12 +02:00CET

Marlaska assegura que la Generalitat va demanar col·laboració policial davant l'anunci de la sentència

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska durant la seva intervenció en els actes de celebració de la festivitat de la patrona de la Guàrdia Civil, Madrid (Espanya), 11 d'octubre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

Defensa que l'actuació policial és "absolutament proporcional"

BARCELONA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimecres que la Generalitat va demanar un reforç policial davant l'anunci de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

"Els Mossos el van demanar de manera expressa després d'avaluar els possibles riscos que podien esdevenir", ha asseverat Marlaska sobre la policia catalana en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press.

"El Govern català va demanar col·laboració", ha insistit el ministre, que ha assegurat que durant els dos dies d'aldarulls a Catalunya la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han treballat sota els paràmetres de proporcionalitat, necessitat i idoneïtat.

Ha declarat que la majoria de la ciutadania catalana que s'ha manifestat ho ha fet de manera pacífica, i ha destacat que la coordinació dels cossos policials --Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra-- és "immillorable".

"La resposta absolutament proporcional i necessària deixa clar el nivell de coordinació", ha declarat sobre l'organització de les forces policials, i ha defensat que calia evitar l'ocupació de l'Aeroport del Prat dilluns per ser una infraestructura crítica, en les seves paraules.

Sobre el ferit que ha perdut l'ull per una càrrega policial a l'aeroport, Marlaska ha defensat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no tenen cap prohibició d'utilitzar pilotes de goma --sí la els Mossos--, i ha dit que s'han utilitzat amb proporcionalitat.