Publicat 17/10/2019 11:38:25 +02:00CET

Marín rebutja la violència com a via per solucionar la "crisi política"

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha rebutjat aquest dijous la violència com a via per solucionar la "crisi política" i ha condemnat els aldarulls als carrers de Barcelona i altres ciutats catalanes en resposta a la sentència del judici de l'1-O.

"Considerem que la discrepància política, malgrat aquest context difícil, no es pot resoldre mai amb violència", ha assegurat en una declaració institucional que ha ofert després del ple extraordinari en què s'ha aprovat una moció de JxCat i ERC que demana l'amnistia dels presos.

Marín ha afirmat que la societat catalana necessita sortides pacífiques, consensuades, majoritàries i integradores i, encara que considera que ara mateix no són fàcils de trobar, ha demanat rebutjar el camí de la violència.

"Ens neguem a normalitzar la violència com a eina d'acció política. I no rebutjar-la explícitament és una manera de normalitzar-la", ha sostingut.

Ha demanat trobar allò que uneix la ciutadania i, per a ella, allò que ha d'unir ara és el rebuig a la violència, la cerca del diàleg i de l'enteniment, "que és i ha estat sempre un valor central del municipalisme".