Marín (Aena) diu que les taxes de l'Aeroport de Girona "són molt competitives"

Publicat 19/9/2019 17:52:56CET
Javier Marín, director general d'Aena.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 set. (EUROPA PRESS) -

El director general d'aeroports d'Aena, Javier Marín, ha defensat aquest dijous que les taxes de l'Aeroport de Girona "són molt competitives", i ha recordat que Ryanair paga la meitat per operar a la infraestructura gironina en comparació amb el que abona per fer-ho a l'Aeroport de Barcelona.

Així ho ha dit Marín aquest dijous durant una taula rodona titulada 'Las infraestructuras para el crecimiento de la industria turística' en el marc del XIX Foro Acave, que ha tingut lloc a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab).

Marín ha insistit que tancar la base no significa que deixin d'operar a Girona perquè ha assegurat que l'aeroport gironí és important per a l'aerolínia: "Ryanair està prenent una decisió legítima, Girona és important per a Ryanair".

Sobre la decisió de donar diners públics a l'empresa, Marín ha sostingut que això depèn de les institucions, però ha recordat que qualsevol incentiu ha d'estar vinculat al creixement perquè, si no, es converteix en un subsidi "i això està absolutament prohibit".

Finalment, Marín ha defensat que Ryanair probablement està prenent la decisió de tancar bases a Europa perquè es troba en un moment en què mira els costos perquè no té capacitat.