Publicat 12/7/2019 16:19:17 +02:00CET

La mare de la víctima de la 'manada de Manresa' assegura que la seva filla ha tingut "por a tot"

Testimonis en el judici de la "manada de Manresa"
EUROPA PRESS

El judici finalitzarà el 16 de setembre en faltar una prova pericial sobre l'ADN

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

La mare de la víctima de la presumpta agressió múltiple de Manresa (Barcelona) ha atestat aquest divendres davant de la Secció 22 de l'Audiència de Barcelona i ha explicat que després dels fets, que van tenir lloc el 29 d'octubre del 2016, la seva filla ha tingut "por a tot".

Durant la seva declaració com a testimoni davant del tribunal que jutja set acusats --sis per presumptament abusar sexualment de la menor i un altre per omissió--, la mare ha relatat que la menor tenia "molta por" dels acusats, especialment de Bryan Andrés M.C., i de Marco Antonio R.T.

"Creu que la mataran. A Marco la meva filla li té pànic", ha dit la mare, que ha assegurat que a la seva filla, després de denunciar la suposada violació en grup durant una festa en una fàbrica abandonada de Manresa, l'han seguit al municipi.

Ha corroborat que ha necessitat i continua necessitant ajuda psicològica, i ha dit que la seva filla li va explicar que recordava com la van forçar almenys Maikel P.T, Bryan Andrés M.C., i Yordanis de JC.

La tieta de la nena, a qui va veure el matí següent dels fets, ha relatat com la menor va arribar a casa seva sense roba interior i amb uns pantalons tacats de sang, i que al principi no recordava res i que va ser després de rebre trucades d'un dels acusats i de la principal testimoni que va començar a recordar alguns detalls.

AMENACES A UN TESTIMONI

Un dels menors presents a la festa ha confirmat que Bryan Andrés M. C. el va obligar a mentir perquè no fos implicat en els fets, i ha afirmat que va ser amenaçat perquè fes una declaració falsa, i que fins i tot va patir dues vegades insults i amenaces abans del judici.

Ha detallat que aquest acusat el va citar al seu portal i li va dir el que havia d'explicar als Mossos d'Esquadra, en concret, que havia anat a la festa amb la seva parella, i que li va dir una frase que posteriorment va saber que era una amenaça de mort, per la qual cosa inicialment li va fer cas, però després va rectificar.

En canvi, la testimoni que suposadament havia de fer-se passar per la seva parella, que també ha declarat aquest divendres, ha assegurat que amb Bryan Andrés M.C. eren només amics, però ha assegurat que els acusats van ser en tot moment amb ella a la festa i que no va veure que es cometés cap acte sexual amb la víctima.

Només ha admès que en un moment va venir a buscar-la la millor amiga de la víctima assegurant que l'estaven violant, però que quan van anar al lloc --que descriu com uns matolls i no una caseta-- ella els va dir que estava bé i la va veure vestida: "Jo la vaig veure feliç, bé".

Així mateix, ha assegurat que "seria impossible" que els acusats haguessin establert un sistema per torns per forçar la víctima, i ha negat que s'exhibís una pistola.

Un altre testimoni que va ser a la festa, amic dels acusats, ha assegurat que va ser una festa "d'allò més normal" i que no va veure res estrany en la víctima i la seva amiga, i ha confirmat que al final de la festa --quan suposadament s'havien consumat els fets-- les menors van pujar al seu cotxe amb dos acusats més sense cap tipus de coacció.

PISTOLA INTERVINGUDA

L'instructor de les diligències dels Mossos d'Esquadra ha confirmat que a Bryan Andrés M.C. li van intervenir una pistola d'aire comprimit en un calaix de la seva habitació el dia de la detenció, i que a més quan van analitzar els telèfons van trobar una foto d'ell amb l'arma.

El judici no podrà quedar vist per a sentència fins al 16 de setembre perquè queda pendent interrogar els perits que van analitzar les mostres d'ADN del cas, abans que les defenses i acusacions puguin exposar les conclusions definitives --i saber si la Fiscalia modifica la qualificació del delicte-- i els seus informes.

Les fonts judicials consultades han indicat que hi ha dos informes admesos en la causa: un sobre sis dels acusats en els quals no hi ha cap coincidència entre les mostres de la víctima i els presumptes agressors, i un segon en què si que hi ha un positiu amb l'acusat Daniel David R.L.

En l'interrogatori a aquests perits es preguntarà si poden haver-hi restes d'ADN a la roba de la menor que coincideixin amb altres perfils genètics, perquè algunes defenses asseguren que hi ha dos perfils més no identificats.