Marcé: "No és previsible que al centre de la ciutat hi hagi construcció de nous hotels"

Publicat 14/1/2020 13:13:49CET
El regidor de Turisme i Indústries Creatives de Barcelona, Xavier Marcé
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 gen. (EUROPA PRESS) -

El regidor de Turisme i Indústries Creatives de Barcelona, Xavier Marcé, ha sostingut aquest dimarts que "no és previsible que al centre de la ciutat hi hagi construcció de nous hotels", i ha defensat que no creu que sigui convenient.

"Des del punt vista del centre de la ciutat no és previsible. No crec que sigui convenient obrir els permisos de construir nous hotels. És un fet que convé que es digui perquè si no seria generar expectatives infundades", ha assenyalat, després de la inauguració d'un espai de devolució d'IVA a Barcelona per part de l'operador de 'tax free' Global Blue.

Ha defensat que Barcelona té una excel·lent xarxa d'hotels i ha recordat que la planificació que hi ha a la ciutat no és prohibir ni qüestionar radicalment l'aprovació d'hotels, sinó mirar de plantejar en quines zones s'han de construir.

Marcé ha apuntat que en el debat i la revisió de la política d'allotjaments no només s'ha de plantejar què passa amb al centre de la ciutat, sinó què passa a tota la ciutat, "com passa a París, Londres i altres llocs".

Ha subratllat que en aquestes ciutats un no es planteja allotjar-se necessàriament al costat de Piccadilly, en el cas de Londres, sinó a diverses zones més àmplies de la ciutat: "Tinc la sensació que amb aquesta perspectiva haurem d'enfocar en els propers mesos el debat habitacional".

Marcé també ha defensat que el turisme de compres qualifica el visitant: "El desafiament que tenim és que vingui més gent a comprar perquè això forma part d'un ingrés per a la ciutat, però, sobretot, aconseguir que la ciutat tingui un turisme aspiracional".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 3. 3

  Ferit de bala un camioner després d'enfrontar-se a un lladre a Vilanova de la Barca

 4. 4

  Troben el cos d'una nena de 5 anys en un hotel de Logronyo

 5. 5

  Barcelona promourà 80 activitats per orientar els joves sobre estudis postobligatoris

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista