Publicat 7/4/2019 17:35:47 +02:00CET

Maragall (ERC): "L'elecció que tenim davant és aquesta, o Colau o Maragall"

Maragall (ERC): "L'elecció que tenim davant és aquesta, o Colau o Maragall"
EUROPA PRESS

"El senyor Valls és un perdedor, no té cap possibilitat de ser alcalde", assenyala el candidat d'ERC

BARCELONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a l'Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat que els barcelonins hauran de triar entre "Colau o Maragall" en els comicis municipals, en un acte de precampanya a les Corts en el qual també han participat la consellera de Justícia, Ester Capella, i el número 6 d'ERC per Barcelona per a les eleccions generals, Gerard Gómez del Moral.

"Tenim dues voltes electorals, un calendari que ens demana molt, i jo no sé si és bo per a la democrcia que hgim d'estar demostrant contínuament el que pensem, per ens agrada votar i expressar-nos", ha dit, en referncia al 28 d'abril i al 26 de maig.

Les eleccions municipals, ha afirmat el candidat d'ERC, "van de la senyora Colau o nosaltres", després de la qual cosa ha criticat el cara a cara entre l'actual alcaldessa i el també candidat Manuel Valls que emetr La Sexta aquest diumenge a la nit.

"El senyor Valls és un perdedor, no té cap possibilitat de ser alcalde. És una alteració demogrfica fer veure que el debat real és entre aquest senyor i aquesta senyora", ha dit Maragall, que ha desitjat poder debatre amb Colau i amb els altres candidats prximament.

Per a Maragall, en les eleccions generals hi ha dues opcions: que ERC obtingui una majoria suficient per defensar els seus interessos al Congrés, ha dit, o que guanyin les eleccions PSOE i Cs -- "el mal menor és aquest, imagineu-vos, ja sé que hi ha cosa pitjor, els trigmins d'Aznar", ha afegit --.

"L'única manera de parar aquesta perspectiva inadmissible, que només anuncia un nou 155 i noves agressions als nostres drets i noves accions repressives i noves violncies institucionals, és que ERC tingui a Madrid el suport del país", ha manifestat.

PROPOSTES MUNICIPALS

Ampliar l'horari de les biblioteques públiques a les nits i els caps de setmana o reforar la xarxa de transport públic, com a part d'un pla d'acció per millorar la connexió amb l'rea metropolitana, són algunes de les propostes que ha llanat Maragall.

També s'ha mostrat molt preocupat per la situació de l'habitatge a Barcelona: "El gran fracs de la senyora Colau, que ha estat l'habitatge, ser el nostre gran xit", ha afirmat.

Ha assenyalat que el seu programa no és "de fum de colors ni de promeses, sinó de compromisos i de línies estratgiques", i que ERC est en converses amb diferents collectius de la ciutat, com empresaris, sindicats, associacions de vens i comerciants.

Els membres de la candidatura d'ERC Miquel Puig, Jordi Castellana, Maria Buhigas i Rosa Suriñach també han intervingut breument per explicar alguns punts del seu programa electoral.

ESTER CAPELLA

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha definit Maragall com "un home persistent, que no es resigna al fet que tot sigui com fins ara".

Com el candidat, també ha assegurat estar preocupada pel dret a l'habitatge a Catalunya, raó per la qual ha proposat reformar el codi civil catal perqu "l'especulació quedi fora del mercat immobiliari".