Publicat 31/5/2019 19:49:34 +02:00CET

Maragall dona per fracassada l'"operació" alternativa perquè no sigui alcalde

Maragall dóna per fracassada la "operació" alternativa perquè no sigui alcalde
ERC

Artadi adverteix que mantenir Colau com a alcaldessa seria un "fracàs" per a la ciutat

MADRID, 31 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a l'Alcaldia de Barcelona i guanyador de les eleccions, Ernest Maragall, ha donat per fracassada l'"operació" alternativa perquè no sigui alcalde, sobre la base de les converses que mantenen els equips negociadors d'ERC i BComú.

Ho ha dit en declaracions a la premsa aquest divendres després de visitar el número u de JxCat a Barcelona, Joaquim Forn, a Soto del Real juntament amb la número dos de JxCat a la ciutat, Elsa Artadi, amb els qual ha parlat sobre els reptes que afronta la capital catalana.

Maragall ha dit que la proposta de PSC, BCN Canvi-Cs i el PP perquè l'alcaldessa en funcions i segona en les eleccions, Ada Colau, continuï al capdavant de l'Ajuntament "està destinada al fracàs", segons es desprèn dels contactes entre els republicans i els comuns.

"Ara estem en la fase de diàleg efectiu i preferent amb BComú per explorar un eventual acord de govern progressista i republicà. Ho farem fins a les últimes conseqüències", i ha assegurat que no es contempla la possibilitat d'incloure el PSC.

El líder republicà sí ha afirmat que mantindran els contactes amb JxCat, encara que ha dit que ara preval el diàleg amb els comuns: "Un govern de 20 regidors tindria tota la legitimitat i capacitat per impulsar estratègies a mig i llarg termini".

"Aquestes converses en cap cas inclouen la presència del grup socialista en la perspectiva final", ha insistit Maragall, que sí ha dit que li agradaria comptar amb el suport de JxCat com a suport puntual en diferents qüestions.

ELSA ARTADI

Artadi ha qualificat la proposta de PSC, BCN Canvi-Cs i el PP de l'"operació d'Estat", i ha advertit que mantenir Colau com a alcaldessa seria un fracàs per a la ciutat, empitjoraria les relacions amb el Govern central i dificultaria trobar una solució al conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya.

"Em sorprèn que ella, que venia a canviar-ho tot, li faci el joc a aquesta operació d'Estat ideada pels quals volen que res canviï", i ha subratllat que és a Maragall el responsable de formar govern ja que va ser la força més votada en les eleccions.

També ha afirmat que no han posat "línies vermelles" per continuar el diàleg amb ERC, no només a Barcelona, sinó també amb relació a la governabilitat a altres municipis i diputacions.