Publicat 15/6/2019 14:12:59 +02:00CET

Maragall avisa que ERC no serà "crossa" d'un executiu de Colau amb el PSC

Maragall qüestiona si Valls "va respectar tots els límits de despesa electoral" en la campanya del 26
DAVID ZORRAKINO-EUROPA PRESS

Creu que "BComú ha escollit reforçar el frontisme" optant per un acord amb els socialistes

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

El candidat republicà a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha avisat aquest dissabte que descarta "absolutament que ERC quedi convertida en crossa d'un executiu municipal de BComú i la seva candidata, Ada Colau, i el PSC, que s'articularà previsiblement si Colau torna a ser investida alcaldessa la tarda d'aquest dissabte, com està previst.

Sobre que Colau asseguri que prioritzarà el suport també d'ERC per promoure projectes, Maragall ha replicat: "A sobre aquest paquet inclou l'obligació de ser aliats? També inclou docilitat i silenci? Serem aliats del progressisme i dels drets i llibertats. És la nostra única aliança avui", ha dit en una entrevista de 'Tot Barcelona' recollida per Europa Press.

Maragall ha sostingut, davant el suport previst d'almenys tres edils de BCN Canvi-Cs, liderat per Manuel Valls, que "als poders econòmics els preocupa molt menys una esquerra de molt gest i poca acció real transformadora que un repte de profunditat per al règim del 78, com és l'emancipació de Catalunya".

"Amb el reforç defensiu de l'unionisme i aquest èxit aparent d'evitar l'arribada de l'independentisme a la ciutat, estan ajudant la inestabilitat i a la incertesa", perquè es reforça el frontisme en lloc del diàleg que creu que hagués promogut un executiu que conjuminés a una força independentista amb una altra que no ho és, com BComú.

BComú "ha escollit reforçar el frontisme, i és el seu dret i també la seva responsabilitat", ha asseverat Maragall, que ha reconegut que la nit electoral no es va plantejar que fos possible que es quedés sense l'alcaldia pel suport de Valls a Colau, ja que eren conscients de l'aritmètica, però no que aquesta suma política fos possible.

Preguntat per si vol una resposta de país, com va dir la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha respost: "No, jo vull una afirmació de la ciutat. Seria una reacció legítima i comprensible davant una situació de difícil comprensió", però ha demanat no permetre ser arrossegats pel frontisme.

QUATRE ANYS EN L'OPOSICIÓ

Sobre si es veu quatre anys en l'oposició, ha estat clar: "Sí, sí, francament", encara que ha ressaltat que en quatre anys pot passar de tot, com a canvis en la situació dins del previst executiu de comuns i socialistes, i ha dit que la primera prova serà la sentència del judici de l'1-O.

Preguntat per si els partits independentistes haurien d'haver-se presentat junts a Barcelona, ha assenyalat que el problema no ha estat concórrer separats sinó que ho fes "una llista petita però que ha fet molt mal", en referència a la de Barcelona És Capital-Primàries, sense la qual ERC i JxCat haguessin tingut més edils i la CUP hagués entrat, segons ell.