Publicat 20/10/2019 18:32:22 +02:00CET

La maquinària per exhumar Franco entra al Valle de los Caídos

Un agent de la Guàrdia Civil tanca la porta d'entrada al Valle de los Caídos.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

La maquinària que previsiblement s'encarregarà d'exhumar les restes de Francisco Franco ja ha entrat al Valle de los Caídos, segons ha revelat l'Hospedería de la Santa Cruz del Valle a Twitter.

Segons aquesta, la maquinària ha entrat al lloc on es troba actualment la tomba del dictador sobre les 14.50 hores.

La dispesa ha pujat un vídeo al qual es pot veure un camió portant una manipuladora telescòpica de color taronja de la marca CAT.

Tot i que encara no hi ha data oficial per treure les restes del dictador del Valle de los Caídos, les dates que s'especulen són dimarts 22 o dimecres 23. En qualsevol cas, les restes del dictador s'exhumaran abans del 25 d'octubre, segons va anunciar la vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo.

A més, el Govern espanyol es va comprometre a avisar amb almenys 48 hores d'antelació la família de Franco de la data i hora concreta de l'exhumació. Els mitjans de comunicació també seran advertits amb la mateixa antelació.

El Valle de los Caídos va tancar al públic divendres passat 11 d'octubre a les 18.00 hores perquè poguessin començar els preparatius de l'operació. Les restes del dictador seran traslladades a Mingorrubio, al barri madrileny de El Pardo.