Publicat 29/10/2021 09:09CET

Mapfre guanya 524 milions fins al setembre, un 16,4% més, i eleva el dividend a compte

Archivo - Arxiu - Seu de l'asseguradora Mapfre a Majadahonda.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

Mapfre va registrar un benefici net de 524 milions d'euros durant els nou primers mesos d'aquest any, la qual cosa suposa un increment del 16,4% respecte al mateix període de l'any anterior, segons ha informat aquest divendres. El grup ha decidit elevar en un cèntim el dividend a compte de l'exercici 2021, fins a situar-lo en sis cèntims, la qual cosa suposa recuperar el camí de dividend sostenible previ a la pandèmia.

Aquest dividend avança el seu pagament i s'abonarà el proper dia 30 de novembre.

La companyia ha explicat que la decisió de repartiment de dividends es fonamenta en una anàlisi "exhaustiva i reflexiva" de la situació de l'entitat, que no compromet ni la solvència futura de l'entitat ni la protecció dels interessos dels prenedors d'assegurances i assegurats. Es fa en el context de les recomanacions dels supervisors sobre aquesta matèria.

Els ingressos van superar els 19.783 milions d'euros, amb un augment del 3,8%, mentre que les primes van créixer un 7% en euros (7,1% sense l'efecte negatiu de les divises i el positiu de la pòlissa biennal de Mèxic), fins arribar als 16.632 milions d'euros.

A més de l'efecte d'aquesta pòlissa, per import de 473 milions d'euros, la companyia ha explicat que aquest increment se sustenta, entre d'altres factors, en la favorable evolució del negoci reasegurador (que creix un 14,5%) i en el bon acompliment comercial dels productes de Vida UnitLinked a Espanya.

Segons el grup, aquest resultat està "fortament" afectat per l'elevat cost dels sinistres en les assegurances de vida derivat de la Covid-19 que, entre gener i setembre, van ascendir a 344 milions d'euros (la major part, 280 milions d'euros, es concentren a Llatinoamèrica).

En el tercer trimestre, els 91 milions d'euros generats Llatinoamèrica per aquest tipus de sinistres s'han compensat pràcticament amb els més de 90 milions arran de les plusvàlues realitzades.

En total, des de l'inici de la pandèmia en 2020, Mapfre ha destinat més de 666 milions d'euros a sinistres relacionats amb el virus.

Al final del setembre, la ràtio combinada del grup es va elevar 1,3 punts, situant-se en el 96,5%, afectada per un increment de la sinistralitat, conseqüència lògica de la recuperació de l'activitat econòmica.

Així mateix, el patrimoni atribuïble del grup al tancament de setembre de 2021 es va situar en 8.450 milions d'euros i els actius totals van ascendir a 70.812 milions d'euros, mentre que les inversions en finalitzar els nou primers mesos d'aquest any van ascendir a 45.378 milions d'euros.

La ràtio de solvència II a juny de 2021 es va situar en el 194,5%, amb un 87,2% de capital de màxima qualitat (nivell 1), reflectint, segons el grup, la "gran resistència i solidesa" del balanç, juntament amb una gestió activa d'inversions.

La posició de solvència es manté en el llindar de tolerància fixat per la companyia (ràtio de solvència objectiu del 200% amb una tolerància de 25 punts percentuals).

L'actual director general de l'Àrea Corporativa de Suport a Negoci, Francisco Marco Orenes, cessa en totes les seves funcions executives, amb efectes del 31 de desembre de 2021, després de 30 anys en la companyia en diferents països i responsabilitats.

Seguirà sent membre del consell d'administració de Mapfre i de Mapfre Internacional, així com president no executiu de Mapfre Global Risks.

Així mateix, el consell d'administració ha nomenat José Antonio Arias Bermúdez, actual director corporatiu d'Operacions, com a director general de l'Àrea Corporativa de Transformació de l'Operació. Aquesta serà nova denominació de l'Àrea Corporativa de Suport a Negoci.

A més, s'ha aprovat la seva incorporació com a vocal al comitè executiu de Mapfre, amb efectes des de l'1 de gener de 2022.

Finalment, la companyia ha nomenat Carla Taboada Díez com a directora de l'Àrea Corporativa d'Operacions, i Pilar Perales Viscasillas com a vocal del Comitè de Riscos de Mapfre, amb efectes des de l'1 de gener de 2022.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés