Publicat 11/10/2019 14:08:50 +02:00CET

Manuel Valls demana als demòcrates una resposta a la sentència "molt ferma"

El líder de la plataforma BCN Canvi, Manuel Valls
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de BCN pel Canvi, Manuel Valls, ha demanat aquest divendres als demòcrates una resposta a la sentència del Tribunal Suprem als líders de l'1-O "tranquil·la, assossegada i moderada però també molt ferma".

En un article a 'El País' que ha recollit Europa Press, Valls diu que té esperança que després de la sentència s'imposi el seny, el sentit comú i el respecte per les institucions: "Serà una excel·lent oportunitat perquè la societat catalana i l'espanyola en general mostrin el seu rebuig a qualsevol temptació populista".

"No té sentit que es promogui des de diverses instàncies, alguna d'elles institucional, una resposta impròpia, atabalada i, diguem-ho clar, no democràtica a una decisió judicial", ha sostingut.

Ha afirmat que els catalans han d'esperar la sentència amb tranquil·litat, que ha de ser acatada, i ha advertit que "els qui ataquin el sistema hauran de fer front a noves accions judicials que conclouran amb noves sentències".

Valls ha insistit que els polítics que encara es troben en presó provisional "no són presos polítics", i ha reiterat que el fet pel qual se'ls jutja va ser un cop d'estat que, segons ell, va deixar atònita la societat i la va dividir.

Així mateix, ha recordat que cap Estat de la Unió Europea no ha formulat una al·legació davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en relació amb la immunitat parlamentària del líder d'ERC, Oriol Junqueras.