Publicat 1/11/2019 19:59:26 +01:00CET

Manuel Cruz replica a JxCat i ERC que no hi ha "voluntat electoralista" del rei a Barcelona

El president del Senat i candidat del PSC al Senat per Barcelona, Manuel Cruz
@SOCIALISTES_CAT

Afirma que el PSC "és l'única garantia que es pot parar el procés"

GIRONA, 1 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Senat i candidat del PSC a la cambra per Barcelona, Manuel Cruz, ha descartat que hi hagi una "voluntat electoralista" en la presència del rei a Barcelona dilluns vinent i ha argumentat que les visites del monarca es programen amb mesos d'antelació.

Ho ha dit aquest divendres en declaracions als mitjans després d'una trobada amb militants a Sant Feliu de Guíxols (Girona), en ser preguntat per les peticions d'ERC i JxCat a la Junta Electoral perquè el rei ajorni la seva visita a Barcelona per ser durant la campanya electoral.

També ha apuntat que contraris a Felip VI estan "preparant coses, disturbis, per la visita del rei. Això sí que podria afectar electoralment".

"Considerar electoralista el fet que el cap de l'Estat pugui estar en algun punt del territori em sembla absolutament absurd. El cap de l'Estat pot viatjar a qualsevol punt de l'Estat", ha defensat.

Ha reclamat a l'independentisme mantenir el respecte i que els atacs polítics es dirigeixin a les forces polítiques, i els ha acusat d'estar interessats a radicalitzar "enlloc de tenir un programa que possibiliti la convivència i diàleg".

"PARAR EL PROCÉS"

El candidat socialista al Senat ha dit que el PSC "és l'única garantia que es pot parar el procés" a Catalunya, i ha acusat el PP de buscar l'abstencionisme de l'esquerra.

Cruz ha assegurat que és "la primera vegada que un partit està cridant a l'abstenció. Segons sembla el PP està cridant a Madrid a l'abstenció", i ha afegit que votar el PSOE també suposa parar la dreta.

"La dreta, quan suma, governa, i quan no, bloqueja", i ha comparat la dreta amb l'independentisme perquè creu que són les dues cares d'una mateixa moneda, en les seves paraules.

Ha posat com a exemple el rebuig dels Pressupostos presentats pel Govern del PSOE: "Van ser tombats per la dreta i els independentistes, i això no és una casualitat, i estem on estem per això".

També ha recordat les reaccions de tots dos a l'exhumació de Francisco Franco: la dreta "es posa de perfil" i la decisió de la Moncloa ha incomodat l'independentisme.

"L'independentisme necessita criticar Espanya amb una imatge caricaturesca. No li convé reconèixer el que és l'Espanya democràtica", ha sostingut Cruz, que ha titllat de ridícula la idea que l'exhumació va ser un funeral d'Estat, defensada segons ell per l'independentisme.