Actualitzat 12/2/2020 11:01:31 CET

Mañueco exigeix a Sánchez que es reuneixi amb els presidents "no inhabilitats"

El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, intervé en un esmorzar informatiu d'Europa Press, Madrid (Espanya), 12 de febrer del 2020.
Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha exigit al president del Govern central, Pedro Sánchez, que es reuneixi amb la resta de presidents autonòmics i que no visiti només Catalunya per trobar-se amb Quim Torra, un president "inhabilitat".

Així ho ha demanat Mañueco en l'esmorzar informatiu d'Europa Press en el qual ha reconegut que va parlar per telèfon amb la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, per informar-li de l'interès de Sánchez de traslladar-se a Castella i Lleó per mantenir aquesta trobada.

No obstant això, ha lamentat que ningú de l'executiu no s'hagi posat en contacte amb ell per concretar una data, mentre que Sánchez s'ha desplaçat a Catalunya per reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

"La trucada de Darias va ser iniciativa de la mateixa ministra i li vaig manifestar que seríem un govern lleial però exigent i li vaig exposar dues línies vermelles: que en qualsevol diàleg no es posi en joc la igualtat dels espanyols o la ruptura constitucional", ha subratllat Mañueco.

Amb tot, el president de la Junta de Castella i Lleó ha criticat el "conglomerat de gestos" en què, a parer seu, s'ha convertit el govern de Pedro Sánchez i ha reiterat que el diàleg s'ha de produir "dins del respecte a la llei i a la Constitució".

Contador