Publicat 20/12/2021 09:40CET

Mañueco cessa els quatre consellers de Cs i convoca eleccions a Castella i Lleó el 13 de febrer

Archivo - El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco. Arxiu.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La sessió constitutiva de les Corts es fixa a les 12 hores del dia 10 de març

VALLADOLID, 20 des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha anunciat aquest dilluns la dissolució de les Corts i ha convocat eleccions anticipades a la comunitat autònoma per al proper diumenge 13 de febrer. A més, ha remodelat el seu Govern, del qual surten els quatre consellers de Cs --inclòs el vicepresident i portaveu, Francisco Igea--.

Segons ha informat la Junta a través d'un comunicat recollit per Europa Press, Mañueco ha fet un únic nomenament, el del procurador del PP Alejandro Vázquez Ramos, que serà el nou conseller de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó, després del cessament de Verónica Casado.

Conforme estableix l'article 37 de la Llei Orgànica 14/2007, de 30 de novembre, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat de Castella i Lleó, el president ha signat aquest dilluns el Decret de dissolució de les Corts de Castella i Lleó amb anticipació al final natural de la legislatura.

La dissolució s'ha formalitzat mitjançant el Decret 2/2021, de 20 de desembre, del President de la Junta de Castella i Lleó, de dissolució anticipada de les Corts i de convocatòria d'eleccions. En aquesta norma s'ha establert com a data de celebració d'eleccions el dia 13 de febrer i la celebració prèvia de la campanya electoral de 15 dies entre els dies 28 de gener i 11 de febrer.

El President de la Junta de Castella i Lleó ha cessat els quatre consellers de Cs amb els quals PP tenia l'acord de governabilitat a Castella i Lleó. Es tracta en concret del vicepresident, portaveu i conseller de Transparència, Acció Exterior i Ordenació del Territori, Francisco Igea; de la consellera d'Ocupació i Indústria, Ana Carlota Amigo; de la consellera de Sanitat, Verónica Casado, i del conseller de Cultura i Turisme, Javier Ortega.

La resta de les competències dels cessants seran assumides per altres membres del Consell de Govern. Serà portaveu del Govern autonòmic el conseller d'Economia i Hisenda, Carlos Fernández Carriedo, a qui igualment se li encomana l'exercici de les funcions atribuïdes a la Conselleria d'Ocupació i Indústria.

Les competències de la Conselleria de Transparència, Ordenació del Territori i Acció Exterior seran exercides pel Conseller de la Presidència. I per la seva banda, la Consellera d'Educació assumirà temporalment les competències de la Conselleria de Cultura i Turisme.

Tant el Decret del President de convocatòria anticipada d'eleccions, com els Acords de cessaments dels Consellers, com l'atribució de les competències de les Conselleries vacants, es publicaran matí en el Butlletí Oficial de Castella i Lleó.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés