Publicat 24/7/2019 15:40:23 +02:00CET

Mantenen en llibertat i sense mesures un professor investigat per abusos sexuals a Roda de Berà

TARRAGONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 4 del Vendrell (Tarragona), que ha acumulat diversos procediments oberts contra un professor de repàs d'una acadèmia de Roda de Berà per presumptes abusos sexuals a alumnes menors, ha decidit mantenir-lo en llibertat provisional i sense cap mesura cautelar d'allunyament o que li impedeixi continuar treballant.

Aquest jutjat va acumular el passat 17 de juliol tots els procediments arran de set denúncies d'alumnes per presumptes delictes d'abús sexual entre el 2013 i el 2017, principalment tocaments en l'entorn escolar, segons ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'investigat ha passat a disposició judicial diverses vegades com a detingut, després de les denúncies davant dels Mossos d'Esquadra per part de les menors, i els jutjats han acordat la seva llibertat amb mesures cautelars, assegura el TSJC.

Segons una interlocutòria consultada per Europa Press, les primeres investigacions les va portar el Jutjat d'Instrucció 6 de Tarragona des del 27 d'octubre del 2017, qui va decretar llibertat provisional i sense fiança i cap mesura cautelar, després de no sol·licitar-ho la Fiscalia.

L'investigat en les primeres compareixences judicials s'havia acollit al dret a no declarar i en l'última, el 17 de juliol, va intervenir per negar totes les acusacions.

El Jutjat d'Instrucció 9 del Vendrell, en funcions de guàrdia, el va rebre com a detingut el 7 de juny i la Fiscalia només va demanar retirada de passaport i compareixences periòdiques, mentre que l'acusació particular va demanar ingrés a la presó o subsidiàriament ordre d'allunyament i prohibició d'exercir com a docent, si bé el jutge les va denegar.

En la interlocutòria del 17 de juliol, el Jutjat d'Instrucció 4 del Vendrell justifica la decisió de no imposar mesures perquè no hi ha "cap nou fet delictiu presumptament il·lícit constitutiu de delictes de semblant naturalesa" després de la decisió del Jutjat d'Instrucció 9.

ESTÀ DE BAIXA

Té en compte que el professor està de baixa i ha rebutjat tornar a fer classes, per la qual cosa no "hi hauria raons per a l'adopció cautelaríssima" de les mesures sol·licitades, a més que no ha tractat d'eludir l'acció de la Justícia malgrat haver estat detingut en tres ocasions.

També constata que ha justificat arrelament al municipi i integració en un entorn familiar estable, per la qual cosa no es manifesten quines raons noves permeten "crear un pronòstic de comportament futur de l'investigat elusiu a l'acció de la Justícia".

Segons l'escrit, hi ha "indicis suficients" per atribuir provisionalment a l'investigat la comissió d'un abús sexual de caràcter continuat enfront, almenys, de quatre menors, a qui presumptament va fer tocaments als pits i genitals damunt de la roba..