Publicat 11/10/2015 11:22:58 +02:00CET

La manifestació per la Hispanitat a Barcelona no tindrà aquest any SCC, PP ni C's

També hi haurà dos actes paral·lels d'extrema dreta i d'antifeixistes

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

La manifestació cívica de dilluns a la plaça Catalunya de Barcelona pel Dia de la Hispanitat no tindrà aquest any SCC --que ja no la convoca-- ni dirigents de C's i del PP català.

El 2014 hi van assistir els líders de C's i del PP català, Albert Rivera i Alícia Sánchez-Camacho, però els partits no envien ara cap representant.

La mobilització de 2014 va aplegar 38.000 persones segons la Guàrdia Urbana, quan la va convocar l'entitat SCC amb el suport de partits --aquest any farà un acte el dia 18--; i aquesta vegada convoquen a plaça Catalunya Movimiento Cívico 12 de Octubre, Moviment d'Espanya i Catalans, Somatemps, Convivencia Cívica Catalana, Regeneración Democrática, Plataforma Hispanoamericana de Cataluña i el Foro Arbil.

El líder de C's, Albert Rivera, ja va dir dilluns passat que aquest 12 d'octubre participarà en els actes institucionals a Madrid perquè és candidat a presidir el Govern espanyol, i a més abans havia assistit a la concentració de Barcelona perquè l'havien convidat els convocants: "Aquest any no hem rebut cap invitació", ha dit, de la mateixa manera que va explicar fa uns dies la també dirigent de C's Inés Arrimadas.

Els manifestants emprendran la marxa a les 11.00 hores al passeig de Gràcia amb el carrer Provença en direcció a la plaça, on l'acte es preveu per a les 12.00.

ACTE D'EXTREMA DRETA

Així mateix, grups d'extrema dreta es reuniran com cada any a la plaça Sant Jordi de Barcelona, a Montjuïc, on solen arribar cada any després d'iniciar una marxa a la plaça Espanya.

Es preveu que els activistes es reuneixin cap a les 11.30 hores a la plaça Sant Jordi com cada any, per reivindicar que Espanya és indivisible.

MOBILITZACIÓ ANTIFEIXISTA

Paral·lelament, grups antifeixistes preveuen concentrar-se cap a la mateixa hora a la confluència de la Gran Via i el carrer Rocafort amb el lema '12 d'octubre, res a celebrar'.

Fonts policials consultades per Europa Press no preveuen que els dos grups es trobin, tot i que hi haurà un dispositiu policial per garantir la seguretat, que també treballarà per prevenir possibles enfrontaments, especialment a la zona del barri de Sants, com ha ocorregut en anys anteriors.

SCC HO CELEBRARÀ EL 18

SCC no convoca aquest any la manifestació de la plaça Catalunya i trasllada de data, de lloc i format la seva celebració: el seu nou president, Rafael Arenas, ha declarat a Europa Press que aquest any han volgut fer actes durant aquests dies però "sense sacralitzar la data".

A més, ha recordat que l'acte de la Constitució de l'any passat el van celebrar el dia 4 de desembre i no el 6 com correspon, i que el seu acte de la Diada va ser el 9 de setembre i no l'11 de setembre, per circumstàncies d'organització.

Per celebrar la Hispanitat no faran un acte al carrer, sinó al teatre Tívoli de Barcelona, perquè l'entitat "és més d'actes tancats, tot i que no perd el contacte amb el carrer, que manté amb les carpes que treu tots els caps de setmana".

Hi intervindran Arenas i els escriptors Núria Amat, Ignacio Martínez de Pisón i Juan Claudio de Ramon --tot i que la llista de discursos continua oberta--, i a més preveuen invitar polítics a assistir-hi.