Publicat 10/02/2019 13:03CET

Manifest llegit al final de la protesta contra Sánchez 'Per una Espanya unida. Eleccions ja!' (2)

Concentració a la Plaa de Colón (Madrid) sota el lema 'Per una Espanya unida'
Europa Press - Europa Press

MADRID, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

El govern de Pedro Sánchez est posant en risc aquests tres pilars essencials, fent perillar així l'obra de milers, de milions d'espanyols que, esforant-se per entendre's, ens van llegar una de les democrcies plenes que existeixen al món.

Per respecte a totes les generacions d'espanyols que han fet possible nostra democrcia, per respecte a la legalitat i pel compromís ferm de seguir construint, com van fer uns altres abans que nosaltres, un país en llibertat, ens trobem avui aquí, a aquesta Plaa de Colón. En aquesta plaa no només estem els presents, també tots aquells espanyols que, no havent pogut venir, volen com nosaltres una Espanya constitucional, unida i en llibertat.

Nosaltres, els reunits a aquesta Plaa, compartim, i per compartir-ho representem, la fartera de la immensa majoria dels espanyols davant la deriva sucida del Govern de Pedro Sánchez i afirmem, una vegada més i totes les vegades que faci falta, el nostre compromís amb l'unitat de la Nació espanyola, ptria comuna i indivisible de tots els espanyols; ptria de tots, en la qual a ningú es discrimina per com pensi o a qui voti.

Rebutgem que es posi en perill la integritat territorial. La nostra nació es va construir sobre l'acord de molts per aconseguir entre tots un projecte comú, un projecte nacional. Un projecte que, responent una realitat histrica de segles, ha donat lloc al país en el qual vivim i la nació a la qual estimem i per la qual avui estem aquí.

Reivindiquem que la sobirania nacional pertany al conjunt del poble espanyol, del que emanen els poders de l'Estat. És el poble i només el poble el que té en la seva m la decisió sobre el futur de la nostra nació. Al poble pertany i és el poble l'amo de la seva destinació. Ningú més est legitimat per decidir qu és Espanya i, molt menys, qu pot deixar de ser Espanya. Cap govern est legitimat per negociar amb la sobirania nacional, sinó que est obligat a guardar i fer guardar la Constitució i la resta de l'ordenament jurídic.

Defensem la Constitució del 1978 com a marc de convivncia i com a fonament de la nostra democrcia. Una Constitució que no exigeix a ningú renúncies ideolgiques ni intellectuals. Cada espanyol est emparat per la Constitució per pensar el que consideri i el que li expressi la seva conscincia. Per no empara ni acull cap maniobra que posi en joc el propi marc de la Constitució. Només són vlides les propostes que s'atinguin a la seva lletra i al seu esperit. Dins de la Constitució, tot té cabuda. Fora d'ella, res és ni ser mai acceptable.

Afirmem la vigncia de l'Estat de Dret com a garantia de les nostres llibertats individuals, de l'imperi de la llei i de la separació de poders. I reafirmem que aquest Estat de Dret no pot ni podr ser posat en qüestió, ni subjecte a negociació, ni molt menys fet fallida per els qui actun contra la llei.

Manifestem la igualtat de tots els espanyols davant la llei i el principi de solidaritat entre les Comunitats Autnomes. A Espanya, ningú est per sobre de ningú. A Espanya, tots els espanyols són iguals en drets i deures. Aquesta igualtat no depn d'un govern ni d'un parlament; aquesta igualtat pertany als espanyols i és, sempre, inalienable.

Espanya és una nació de ciutadans lliures i iguals. I en aquest pilar s'ha basat la signa decisió dels espanyols de crear llaos de solidaritat i esforos compartits entre els territoris. Espanya és, a més d'una realitat histrica, la decisió de tots els espanyols de viure en comú, d'afrontar el futur en comú i d'acompanyar-nos entre nosaltres, per aconseguir-ho.

Reafirmem, a les portes del judici sobre l'assalt a la unitat de la Nació espanyola, el nostre compromís amb la Justícia i el nostre suport tancat als jutges que porten mesos sofrint la pressió independentista.

Avui estem aquí reunits per dir-li al Govern d'Espanya que no estem disposats a tolerar més tracions ni concessions enfront d'aquells que volen destruir la nostra ptria. Estem aquí per dir alt i clar que l'unitat nacional no es negocia.

Per tot aix, exigim al president del Govern la convocatria immediata d'eleccions generals perqu tots els espanyols puguin decidir el seu futur.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés