Publicat 5/10/2019 12:49:05 +02:00CET

Manel Cruz afirma que l'exhumació de Franco és "un pas històric i simbòlic"

El president del Senat, Manel Cruz.
PSC

BARCELONA, 5 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del Senat, Manel Cruz, s'ha referit aquest dissabte a l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco, i ho ha qualificat com "un pas històric i simbòlic important a la necessària memòria" d'Espanya.

En el seu discurs a l'acte 'L'exhumació del Dictador' que el PSC ha celebrat a Barcelona, ha dit que treure a Franco del Valle de los Caídos és un esdeveniment històric i polític "que transcendeix l'anècdota conjuntural".

Cruz ha lamentat que "la tendència a l'oblit és cada cop més accelerada" i ha animat a recordar la història per conèixer, aprendre i donar solidesa al present.

Ha defensat "construir el futur amb bons fonaments, i no per mirar al passat i instal·lar-nos aquí, com fan els reaccionaris".

També ha afirmat que l'exhumació de Franco suposa una contribució "a la justícia bàsica amb les víctimes" de la dictadura.

A l'acte també han intervingut els diputats del PSC Rosa Maria Ibarra i Ferran Pedret, que ha assenyalat la importància de la memòria històrica i ha reivindicat que "la història no és un procés natural, sinó que és fruit dels processos socials".