Publicat 5/11/2019 17:48:35 +01:00CET

Manel Albiac, nou president del Consell de l'Advocacia Catalana

El nou president del Consell de l'Advocacia Catalana, Manel Albiac, i el seu antecessor en el càrrec, Ignasi Puig Ventalló.
CONSEJO DE LA ABOGACÍA CATALANA

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

El degà del Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, Manel Albiac, ha estat nomenat president del Consell de l'Advocacia Catalana, en substitució d'Ignasi Puig.

En un comunicat, el Consell de l'Advocacia Catalana -que agrupa els col·legis d'advocats de Catalunya- ha informat que Albiac va ser nomenat aquest dilluns en un plenari en què també es va triar el degà del Col·legi de l'Advocacia de Lleida, Jordi Albareda, com a nou vicepresident de la institució, en relleu de la degana de Reus (Tarragona), Encarna Orduna.

Els principals objectius d'Albiac són un nou pacte d'Estat per reformar la justícia amb "diàleg, consens i la participació de tots els col·lectius implicats", així com enfortir les funcions públiques del Consell i donar-les a conèixer a tots els advocats.

Albiac ha considerat que "l'anterior gran pacte d'Estat amb data de l'any 2001 no ha servit per millorar la justícia ni aconseguir els seus objectius" i ha defensat que el nou acord ha de dotar la justícia de recursos necessaris, adaptar-la als canvis socials i tecnològics per garantir la defensa dels drets dels ciutadans.

PUIG CRITICA "FALTA D'INDEPENDÈNCIA" JUDICIAL

Puig, president sortint i degà del Col·legi de l'Advocacia de Terrassa (Barcelona), ha declarat que deixa el càrrec "molt decebut amb les decisions de les més altes instàncies de la magistratura de l'Estat espanyol".

Ha dit que hi ha "una falta d'independència i imparcialitat respecte dels altres poders i un evident qüestionament dels drets fonamentals d'expressió, manifestació i reunió".