Actualitzat 6/2/2019 17:08:01 +00:00 CET

La Manada continuarà en llibertat provisional en desestimar-se els recursos de les acusacions


EUROPA PRESS

PAMPLONA, 6 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els cinc membres de La Manada continuaran en llibertat provisional després que la secció Segona de l'Audiència Provincial de Navarra hagi desestimat els recursos de súplica interposats per les acusacions contra la decisió que va prendre la mateixa Audiència el passat mes de gener de mantenir la llibertat provisional, després que el TSJN ratifiqués la condemna a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual.

L'advocat defensor dels cinc condemnats, Agustín Martínez Becerra, ha manifestat que "és de destacar" el fet que els recursos fossin presentats per les acusacions -l'Ajuntament de Pamplona, el Govern de Navarra i l'acusació particular- i no per la Fiscalia.

Martínez Becerra ha criticat que es presentessin els recursos de súplica davant la decisió de l'Audiència Navarra perquè no presentaven "elements diferents" que poguessin comportar una modificació en la resolució de la secció Segona.

El passat mes de gener es va conèixer que l'Audiència Provincial de Navarra desestimava la sol·licitud d'ingrés en presó provisional de La Manada, en aquell moment feta per la Fiscalia, l'acusació particular i les acusacions populars, i acordava mantenir en llibertat els cinc condemnats a 9 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual amb prevalença perpetrat a Pamplona el 7 de juliol del 2016.

L'Audiència va prendre aquesta decisió, com ara, per majoria de dos magistrats i amb el vot en contra del president de la secció, que advoca per decretar la presó provisional sense fiança dels cinc encausats.

La Fiscalia, l'acusació particular, exercida per la víctima, i les dues acusacions populars -l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra- van sol·licitar l'ingrés a la presó dels cinc processats després que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra confirmés el desembre passat la condemna imposada a l'abril per la Secció Segona de l'Audiència.

Els cinc condemnats van quedar en llibertat el 22 de juny de l'any passat després d'abonar cadascun una fiança de 6.000 euros.