Actualitzat 4/10/2019 15:36:23 +00:00 CET

La majoria de conselleries de la Generalitat despengen els símbols independentistes

- DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

La majoria de conselleries de la Generalitat ja no llueixen aquest divendres llaços grocs, pancartes a favor dels líders sobiranistes presos ni altres símbols independentistes, després que expiri el termini de la Junta Electoral Central (JEC) per retirar-los, segons ha pogut comprovar Europa Press.

A primera hora del matí hi havia 19 llaços grocs a les finestres de la Conselleria d'Agricultura i un altre més gran a l'entrada, que han començat a retirar a mig matí, segons ha comprovat Europa Press.

Fonts de la Conselleria que dirigeix Teresa Jordà consultades per Europa Press han indicat que aquests símbols no els ha col·locat el departament, sinó que ho han fet membres de l'Assemblea de treballadors per la defensa de les institucions catalanes (Adic).

També al departament d'Empresa i Coneixement, de la consellera Àngels Chacón, al passeig de Gràcia de Barcelona, hi havia penjat un llaç groc a la façana fins al migdia.

En alguns departaments que tenien símbols, com la Conselleria de Vicepresidència i Economia, que lidera Pere Aragonès, o la d'Interior, de Miquel Buch, aquest divendres ja no n'hi havia cap.

Segons ha confirmat Europa Press, tampoc no hi ha símbols visibles als departaments de Justícia, Territori i Sostenibilitat, Polítiques Digitals i Administració Pública, Treball, Salut, Cultura i Educació.

Al Palau de la Generalitat, divendres passat es va retirar la pancarta amb el llaç groc i el missatge que exigia la llibertat dels "presos polítics" per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i es va substituir per una pancarta amb un missatge en defensa de la llibertat d'expressió.

ABANS DE LES 15 HORES

La JEC va ordenar a Torra que abans de les 15 hores d'aquest divendres retirés dels edificis públics de l'Administració del Govern els símbols independentistes perquè suposa un incompliment de l'obligació de neutralitat política que els poders públics han de mantenir durant el període electoral, després d'una denúncia de Cs.

En una resolució de dimecres passat, l'organisme arbitral va reiterar els arguments que va esgrimir en els successius acords que, sobre el mateix assumpte, va adoptar durant la campanya de les eleccions generals del passat 28 d'abril.

Torra s'enfronta a un judici per presumpta desobediència el proper 18 de novembre al TSJC per suposadament no retirar símbols d'edificis públics de la Generalitat durant les anteriors eleccions generals