Publicat 19/10/2019 18:41:14 +02:00CET

Major Oreja iguala les protestes a Catalunya amb ETA i assegura que totes dues "crisis" es basen en "l'odi a Espanya"

SANTIAGO DE COMPOSTELLA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exministre de l'Interior durant el Govern d'Aznar, Jaime Major Oreja, ha comparat la "crisi" que suposen les protestes a Catalunya amb l'"odi a Espanya, que al País Basc "va derivar en ETA".

Aquest dissabte, Major Oreja ha utilitzat aquestes paraules, en declaracions als mitjans a Santiago de Compostella, per referir-se a la situació que est vivint Catalunya des que va ser publicada la sentncia que va condemnar a polítics catalans per delictes de sedició.

L'exministre ha considerat que l'origen, "la naturalesa", de les manifestacions i protestes que s'han desencadenat a Barcelona no formen part de "la resposta a una sentncia judicial", sinó que es basen en l'"odi a Espanya" que s'utilitza com a "brou de cultiu" i que és el mateix que, al País Basc, va derivar en ETA a la fi del segle XX.

Al seu judici, aquesta no és una crisi que només concerneix Catalunya, sinó que "és una crisi a Espanya" que té el seu "punt crític" en aquesta Comunitat "en termes d'extrem desordre i desobedincia".

Al mateix temps, també s'ha referit al que ha ocorregut en altres pasos com Frana, amb les armilles grogues, o Anglaterra, amb el Brexit, i ha determinat que aquest tipus de situacions, "que es donen a tota Europa", "atempten contra una civilització i tot el que té a veure amb l'ordre establert".