Publicat 9/2/2019 14:50:23 +01:00CET

Magdalena Valerio demana "sentit d'Estat i responsabilitat" perqu els PGE "arribin a bon port"

 Magdalena Valerio
Jesús Prieto - Europa Press

PAMPLONA, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

La Ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha demanat "sentit d'Estat, de responsabilitat i de respecte a la ciutadania del carrer" perqu els Pressupostos Generals de l'Estat "arribin a bon port".

En aquest sentit, ha esperat que "malgrat les turbulncies polítiques que estem vivint", la setmana que ve, quan es debatin les esmenes a la totalitat als Pressupostos Generals de l'Estat, aquestes "decaiguin perqu la majoria vota en contra". "Espero que algunes puguin ser retirades", ha agregat.

Valerio, que ha ofert aquest dissabte a Pamplona una conferncia titulada 'Ocupació, pensions i reptes de futur', ha assenyalat que "volem que aquests Pressupostos surtin perqu estan iniciant una bona senda que és apostar per una fiscalitat justa i progressiva, un model econmic i social més just, equilibrat i equitatiu".

La ministra ha criticat que "hi ha alguns líders polítics de la dreta en aquest país que cada dia semblen que van més a l'extrema dreta" i que "han decidit no ser responsables i exercir més la irresponsabilitat".

Sobre este tema ha dit que "aix amb el PSOE no va" i ha destacat que "sempre hem intentat aconseguir pactes d'Estat en qüestions essencials per al país", entre els quals ha enumerat la lluita contra el terrorisme, la política territorial, les pensions o l'educació. "Uns altres al govern demanen ajuda i en l'oposició s'obliden i decideixen que qualsevol pretext és bo per embolicar-la", ha criticar-ho.

La ministra ha ressaltat que el Govern d'Espanya "té clar que volem dialogar amb tothom" i ha afirmat que "el dileg és fonamental per ha d'anar unit al respecte a la llei". Sobre aquest tema ha dit que "no acceptarem imposicions i xantatges que impliquen no respectar la Constitució i les lleis".