Actualitzat 25/6/2020 10:48:41 +00:00 CET

Madrid detecta 32 casos positius a Barajas, cinc dels quals hospitalitzats

Passatgers procedents de Londres emplenen un formulari quan arriben a Barajas
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

La Comunitat de Madrid ha registrat 32 casos positius de coronavirus a l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, entre l'11 de maig i l'11 de juny, cinc dels quals han estat hospitalitzats.

Així ho ha revelat la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en el ple de l'Assemblea quan ha respost a una pregunta sobre turisme del portaveu de Més Madrid, Pablo Gómez Perpinyà. "No podem tornar enrere", ha subratllat.

La presidenta ha recordat que ja fa un mes que demanen reunir-se amb el Govern central per establir un protocol conjunt, atès que ella "no pot perseguir turistes perquè es fiquin en un hospital".

El que sí que es pot fer és que els turistes "rebin un SMS quan arribin" o engegar "una estratègia a la frontera". Per això ha insistit que totes dues administracions han de treballar i anar "de la mà".

Per Ayuso cal proposar "una estratègia mundial perquè una epidèmia tan sols es pot aturar si tots els països treballen units", i ha incidit que el seu conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, "cal atacar-lo menys i escoltar-lo més".

"Demano al Govern d'Espanya més lideratge, que parli amb totes les comunitats", ha sol·licitat, després d'insistir a demanar un "pla nacional urgent".

Contador