Publicat 23/7/2019 9:35:34 +02:00CET

L'últim ple del curs al Parlament inclourà un monogràfic sobre "la Catalunya real"

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés (1i) i el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra (2i), durant el ple del Parlament de Catalunya.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

L'últim ple del curs polític al Parlament se celebrarà des d'aquest dimarts a la tarda fins dijous i inclourà un debat monogràfic sobre "la Catalunya real" a petició del grup parlamentari de Ciutadans.

El plenari començarà aquest dimarts a la tarda amb les interpel·lacions que presentaran els grups i es reprendrà dimecres amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra.

Després de la sessió de control, començarà el debat general sobre "la Catalunya real" que s'allargarà fins a la tarda, amb una intervenció inicial de Ciutadans, després de la qual intervindrà Torra sense límit de temps i, més tard, ho faran els grups i subgrups, i de nou tornarà a intervenir el president per acabar amb un altre torn dels grups.

Un cop acabi el debat monogràfic s'obrirà un termini perquè les formacions puguin presentar propostes de resolució "que siguin congruents", que la cambra votarà aquest dijous a la tarda.

DECRET LLEI SOBRE FRAU FISCAL

Aquest dijous al matí el ple es reprendrà amb el debat per validar o derogar el Decret Llei 12/2019 de mesures urgents en matèria tributària i lluita contra el frau fiscal, a més de debatre i votar vuit mocions.

Al llarg del ple, està previst que es faci la lectura de la declaració que es va aprovar en 'El Parlament de les Dones' celebrat l'1 de juliol.

Aquest és l'últim ple del període de sessions que acabarà el 31 de juliol, quan cessarà l'activitat ordinària del Parlament i, a més, a l'agost es preveu que comencin les obres per adaptar els sistemes audiovisuals a l'alta definició de la sala de plens i les de les comissions, expliquen fonts parlamentàries.

El següent ple, el primer del curs polític 2019-2020, està fixat el 25 de setembre, quan es preveu que se celebri el debat de política general, com és tradició, tot i que encara no s'ha determinat, exposen altres fonts.