Publicat 7/9/2019 12:04:00 +02:00CET

Lozano: l'informe d'Espanya Global no vulnera la presumpció d'innocència dels presos

La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, ha dit aquest dissabte que l'informe de l'entitat sobre el procés independentista no vulnera "en absolut" la presumpció d'innocència dels presos independentistes, en ser preguntada per què el Govern preveu accions legals per aquest motiu.

En declaracions als periodistes durant la 'Jornada sobre convivència lingüística a Catalunya' que organitza SCC a Barcelona, Lozano ha respost que celebra la confiança dels independentistes en la justícia espanyola i que són els tribunals els qui hauran de dirimir, encara que considera que l'acusació "no té cap fonament".

Lozano ha explicat que mitjançant l'organisme que dirigeix vol explicar els canvis a Espanya durant dels últims 40 anys i ha defensat que el seu informe està basat en fets i dades: "Del que tracta és precisament de combatre la desinformació".

A la jornada organitzada per SCC també han assistit la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados; la diputada de Cs al Parlament Sonia Sierra, i el membre del PP Juan Milián.

SCC NO ANIRÀ A LA DIADA

El president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha criticat que l'independentisme s'ha apropiat dels actes de la Diada, per la qual cosa ha dit que SCC no assistirà a cap dels actes institucionals i que celebrarà l'11 de setembre "en la intimitat".

Ha explicat que l'entitat se centra en la preparació de la 'Plataforma d'afectats pel procés' que presentaran a finals de setembre per "expressar la veu de la Catalunya silenciada"

També ha criticat que les institucions catalanes portin anys governades per partits independentistes i ha augurat que pot produir-se una "desafecció inversa" d'una part dels catalans cap a les institucions i la seva llengua materna, que considera que també se l'han apropiat els independentistes.