Publicat 28/7/2020 19:50:51 +02:00CET

L'oposició andorrana considera que en el nou pla 'Horitzó 23' falta informació econòmica

Els consellers generals socialdemòcrates a l'inici de la reunió amb el cap de Govern aquest dimarts
PARTIT SOCIALDEMÒCRATA (PSA)

El socialdemòcrata Pere López: "El Govern està jugant amb una il·lusió òptica"

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 28 jul. (EUROPA PRESS) -

Els dos grups de l'oposició a Andorra han sostingut aquest dilluns que falta informació econòmica acompanyant el nou pla d'acció del Govern del document 'Horitzó 23, que l'Executiu andorrà va presentar aquest dilluns i que inclou 77 accions per fer front a la crisi després de la pandèmia del coronavirus.

Ho han dit aquest dimarts en declaracions a la premsa després de reunir-se amb el cap de Govern, Xavier Espot, i els secretaris d'Estat d'Assumptes Europeus, Landry Riba, i de Telecomunicacions i Infraestructures, César Marquina.

El grup parlamentari socialdemòcrata considera que el nou pla d'acció està "inconclòs" en no contenir una projecció econòmica, ha manifestat el seu president, Pere López.

El líder dels consellers generals --parlamentaris-- del Partit Socialdemòcrata d'Andorra (PSA) ha demanat al Govern que presenti les dades econòmiques abans de la celebració, al setembre, del debat d'orientació política, i ha criticat que "el Govern està jugant amb una il·lusió òptica".

"És evident que s'han de fer coses, que fa falta prendre decisions i actuar, però el que no es pot fer és només explicar una cara de la moneda", ha dit.

D'aquesta forma, el líder del principal grup de l'oposició ha demanat a l'Executiu que expliqui com es finançaran les accions previstes en el pla 'Horitzó 23', ja que "els diners no són gratis".

GRUP TERCERAVIA

El president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, també ha criticat el pla: "Nosaltres enteníem que el punt de partida havia de ser la situació econòmica del país" i no els programes electorals de les formacions que integren la coalició de govern, ha afirmat.

Així mateix, ha demanat la "visió econòmica i macroeconòmica" i saber quin pot ser aproximadament el cost de la crisi sanitària, quin pla financer pot haver-hi i què pot representar l'endeutament.

Pintat s'ha compromès a analitzar el document i fer les propostes que es considerin oportunes per ser positius i transmetre "un missatge, a nivell de la ciutadania, que sigui d'esperança".

'HORITZÓ 23'

L'Executiu va presentar aquest dilluns un pla d'acció de govern que inclou un total de 77 accions que es divideixen en 20 iniciatives emmarcades en tres pilars: el de benestar i cohesió social, el d'economia i innovació, i el d'aliances per al canvi.

La previsió pressupostària presentada aquest dilluns pel cap de Govern, Xavier Espot, per realitzar les accions previstes en el document 'Horitzó 23' --títol que fa referència a la data de finalització de la legislatura-- és de 80 milions d'euros.

El 38% d'aquests 80 milions es destinarà directament a inversions; tenint en compte les inversions que hauran de realitzar les empreses públiques Andorra Telecom i Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), l'"esforç econòmic global" serà de 212 milions d'euros, va assenyalar Espot el dilluns.

Contador