Publicat 5/8/2019 16:08:57 +02:00CET

López Obrador insta els Estats Units a examinar la "venda indiscrimada d'armes"

Andrés Manuel López Obrador
TWITTER

CIUTAT DE MÈXIC, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, ha instat aquest dilluns les autoritats dels Estats Units a analitzar la "venda indiscriminada d'armes", l'endemà passat d'un tiroteig a El Paso (Texas) que es va saldar amb la mort d'una vintena de persones, entre elles set mexicans.

"Com tots sabem, Ciutat Juárez i El Paso són ciutats veïnes i germanes", ha destacat López Obrador durant la seva roda de premsa diària, en la qual ha reiterat el seu pèsam per la massacre. El ministre d'Exteriors, Marcel Ebrard, visitarà aquest dilluns la frontera.

El mandatari mexicà, qui ha advocat per mantenir "relacions d'amistat" i de "bon veïnatge" amb els Estats Units, ha apuntat no obstant la necessitat d'examinar l'actual sistema de venda d'armes, perquè "afecta molt" la ciutadania. En aquest sentit, ha defensat els controls que regeixen actualment a Mèxic.

"Els fets que es van presentar als Estats Units han de portar a la reflexió, a l'anàlisi i a la decisió de controlar la venda indiscriminada d'armes. Ho dic amb tot respecte, no és el nostre ànim ficar-nos a la vida interna de cap país", ha afegit López Obrador.

No obstant això, espera que atacs com els d'aquest cap de setmana no s'usin amb "propòsits electorals" als Estats Units, un país que mira ja a les eleccions presidencials de 2020.