Publicat 01/06/2016 17:12CET

López Burniol: "La judicialització de la política és sempre senyal de covardia"

A.Ros, P.Navarro, el notario J.J. López-Burniol y E.Vicente (C.Economia).
EUROPA PRESS

Defensa la "violència legítima" per fer complir la llei

BARCELONA, 1 juny (EUROPA PRESS) -

El notari Juan José López Burniol ha afirmat aquest dimecres que "la judicialització de la política és sempre senyal de covardia", ha dit quan s'ha referit als repetits recursos del Govern espanyol al Tribunal Constitucional sobre múltiples lleis catalanes, ja que ha argumentat que els problemes polítics s'han de resoldre amb diàleg polític.

En una conferència al Cículo Ecuestre sobre la doble crisi econòmica i política, ha defensat que "el Dret no pot ser el refugi dels mals polítics", i ha lamentat que en la política espanyola falta coratge.

També ha defensat que hi ha d'haver una reforma constitucional i altres d'orientació social perquè les classes mitjanes i baixes, que ha considerat que han estat les que han pagat les conseqüències de la crisi --per la reducció de les prestacions de l'estat del Benestar i la caiguda de l'ocupació i els salaris--, no se sentin maltractades pel sistema.

Així, ha advocat per canviar les lleis que calguin, però també ha insistit que la llei cal complir-la, i que per a això a vegades cal aplicar una "violència legítima", perquè si no es trenca el sistema.

Ha considerat que la corrupció no és una causa, sinó que és una conseqüència del fet de pensar que les lleis no s'han de complir i que qui més triomfa és qui se salta les normes, i ha advertit d'una situació actual de col·lapse que requereix reformes per tirar endavant.

Ha repassat que Espanya té problemes de dèficit, atur, salaris, desigualtat, corrupció i reforma constitucional i dels partits polítics, i des de finals del segle XIX va "arrossegant" el de l'estructura territorial de l'Estat central pel que fa al repartiment del poder.

CATALUNYA

En el cas de Catalunya, ha opinat que el referèndum no ha de ser sobre "independència sí o no", sinó sobre els resultats d'un procés de negociació entre el Govern espanyol i la Generalitat.

Ha advocat pel reconeixement de la identitat nacional catalana, per competències exclusives de la Generalitat en llengua, ensenyament i cultura, i per posar un sostre d'aportació a la solidaritat en proporció idèntica a la de la resta de comunitats: "Crec que la majoria dels catalans hi donaria suport".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés