Publicat 9/2/2020 17:04:14 +01:00CET

López acusa els líders de la dreta i de partits independentistes catalans de "no estar a l'alçada del país"

Diu que el PSE és "l'única garantia que Euskadi continuï avançant i no torni a embolicar-se en aventures sobiranistes"

BILBAO, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

El diputat i actual secretari de Política Federal del PSOE, Patxi López, ha afirmat que la "majoria dels líders de la dreta" i dels partits independentistes de Catalunya "no saben què és la democràcia" i "el millor que podrien fer és anar-se'n cap a casa perquè no estan a l'alçada del que necessita el país".

El PSE-EE ha fet aquest diumenge un homenatge a Derio (Biscaia) a Tomás Meabe, cita organitzada per les Joventuts Socialistes d'Euskadi en què al costat de Patxi López ha participat la secretària general de JSE-EGAZ, Azahara Domínguez.

En la seva intervenció, López ha recordat que Meabe va fundar les Joventuts Socialistes perquè "va entendre que el nacionalisme, amb el seu component egoista i identitari, no era la resposta per als treballadors, per a les dones, per als més humils i vulnerables, que llavors eren legió".

Així mateix, ha recordat que, l'any passat, el PSOE va guanyar "cinc eleccions diferents perquè era i és el sentir majoritari de la ciutadania espanyola, que no volia, ni de lluny que els governés un 'trifachito'".

D'aquesta manera, ha destacat la utilitat del govern de coalició integrat pel PSOE i Unides Podem, un executiu "format per dos partits d'esquerres, cosa que no passa a cap altra part" i que ha "obert un nou temps a Espanya".

"Ha revaloritzat les pensions segons l'IPC... ha pujat el Salari Mínim Interprofessional a 950 euros... i ha pujat el sou dels funcionaris per anar recuperant part del que van perdre durant la crisi", ha valorat, per afegir que es tracta d'un govern que "compleix els seus compromisos i, la cosa és més important, que és un govern que orienta les seves polítiques a millorar la vida de la gent".

L'exlehendakari, que ha desgranat alguns dels reptes del nou executiu central, ha incidit en la necessària "cohesió i diàleg entre territoris", cosa que "també hem començat a engegar".

"Feia molt temps que el Govern d'Espanya i el Govern de la Generalitat no parlaven. Feia molt temps, massa, que a Catalunya no s'escoltava una proposta en positiu de les institucions espanyoles. Pedro Sánchez ha posat damunt de la taula 44 punts per a l'acord en matèries que pretebeb millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes catalanes i també la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya", ha sostingut.

Després d'afirmar que això "no els agrada als independentistes irredents perquè no parla d'un referèndum per a la independència que és l'única cosa que els importa", s'ha mostrat convençut que "els agrada a la majoria de la societat catalana que no vol trencar sinó conviure millor i que necessita que a la resta d'Espanya no es a l'enfrontament, sinó a la col·laboració".

"Per descomptat a qui no ha agradat gens és a la dreta d'aquest país. Però, sobre això, només una reflexió, perquè un ja està fart d'aquesta política de la dreta de l'insult, dels crits, de la mentida permanent i del no-res perpetu", ha afegit.

Per això, ha assenyalat que si algú, "des de la política rebutja el diàleg i prefereix que no es parli, i busca només la imposició, si demoniza la paraula i la recerca de l'enteniment entre diferents... no sé què fa en política".

"Perquè aquest algú, i m'estic referint a la majoria dels líders de la dreta, m'és igual que siguin de Ciutadans o del PP, perquè de Vox un s'ho podria esperar, i aquests líders independentistes, aquests dirigents, simplement no saben el que és la democràcia. I no saben que sense diàleg i sense buscar acords, la política deixa de ser política. Per tant, el millor que podrien fer és anar-se'n cap a casa i dedicar-se a una altra cosa, perquè no estan a l'alçada del que necessita el país", ha expressat.

EUSKADI

Pel que fa a la política basca, López ha afirmat que Euskadi es troba "a l'espera que el lehendakari, Iñigo Urkullu, esfulli la margarida de les eleccions".

"El mateix que en el conjunt d'Espanya s'han buidat les incògnites, aquí també caldrà fer-ho. I, siguin quan siguin aquestes eleccions, l'important és que hi hagi un Partit Socialista fort. Amb una fortalesa capaç d'orientar la política d'aquest país cap al que convé als seus ciutadans i ciutadanes", ha confiat.

Finalment, ha defensat que el Partit Socialista d'Euskadi és "l'única garantia que Euskadi continuï avançant i no torni a embolicar-se en aventures sobiranistes que només preocupen alguns dirigents nacionalistes".