Lone Star Funds compra el negoci de químics per a la construcció de Basf per 3.170 milions

Publicat 23/12/2019 11:32:45CET

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

Basf i una filial de Lone Star, una empresa global de capital de risc, han signat un acord de compra per a l'adquisició del negoci de Construction Chemicals de Basf per un preu, sobre base a deute zero, de 3.170 milions d'euros.

Es preveu que la transacció es pugui tancar en el tercer trimestre del 2020 i està subjecta a l'aprovació de les autoritats competents, han informat en un comunicat aquest dilluns.

"El nostre objectiu era trobar una nova llar per al negoci de químics per a la construcció que li permetés a aquest aprofitar tot el seu potencial", ha destacat Saori Dubourg, membre de la Junta Directiva de Basf i responsable del negoci de químics per a la construcció.

Per la seva banda, el president de Lone Star a Europa, Donald Quintin, ha posat en valor que el negoci de Construction Chemicals de Basf s'ajusta molt bé al seu portafolio, alhora que complementa les seves inversions en el sector dels materials per a la construcció.

Amb més de 7.000 col·laboradors, el negoci de químics per a la construcció de Basf té centres de producció i oficines comercials a més de 60 països, i va generar el 2018 unes vendes de prop de 2.500 milions d'euros.

La signatura d'aquest acord ha tingut un efecte immediat sobre els comptes anuals de Basf retroactivament, perquè des de l'1 de gener del 2019 les vendes i els beneficis de la divisió de químics per a la construcció no queden incloses en les vendes, l'Ebitda i el Baii abans d'extraordinaris del grup Basf.

A més, les xifres de l'any anterior seran actualitzades, de manera que l'Ebitda del 2018 serà de 8.970 milions i el Baii abans d'extraordinaris, de 6.281 milions.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  El TC demana a la Fiscalia que actuï contra Torrent per les propostes d'autodeterminació

 5. 5

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista