Publicat 12/4/2019 17:04:13 +02:00CET

L'OMS eleva a 75 els morts en els combats de Trípoli i avisa de l'aparició de possibles brots infecciosos

Libia.- España pide el "cese inmediato" de la ofensiva de las fuerzas de Haftar contra la capital de Libia
REUTERS / ESAM AL-FETORI

GINEBRA, 12 abr. (Reuters/EP) -

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit aquest divendres que les persones que estan escapant dels combats a Trípoli s'exposen a malalties infeccioses a causa de l'aigua bruta que els envolta.

Almenys 75 persones han mort i 323 més han resultat ferides des de l'esclat, la setmana passada, dels combats entre les forces del Govern de Trípoli contra el general Khalifa Haftar. Entre elles s'hi troben set civils morts i deu ferits, segons el representant de l'OMS al país, el doctor Syed Jaffar Hussain.

L'OMS ha entregat kits de trauma i medicaments als hospitals. "Aquests subministraments", ha avisat el doctor, "duraran dues setmanes, la crítica". Per l'organització té plans de contingncia en cas que "milers, si no centenars, milers" acabin escapant de la zona de combats.

La majoria de les famílies atrapades pels combats es troben a les zones al sud-oest i l'est de Trípoli, com Wadi Alrabee, Al-Ahyaa al Beria, Aziza i Souq al Jamis, i al gran Trípoli, principalment Ain Zara.

"Les famílies que segueixen atrapades dins de les rees afectades pel conflicte han explicat que temen no només per la seva seguretat, sinó també per la possibilitat d'anar-se'n i que es quedin sense menjar i combustible", ha precisat l'Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA).

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 3. 3

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 4. 4

  Investiguen com diagnosticar la covid-19 a través de la tos i la veu del pacient

 5. 5

  Sant Cugat (Barcelona) comença una prova pilot de transport públic a demanda