Publicat 19/10/2019 17:25:42 +02:00CET

L'Oficina de Drets Civils de la Generalitat farà una reunió extraordinària dimarts

Adam Majó, director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCiP) de la Generalitat ha convocat d'urgència la reunió del seu consell assessor ampliat per dimarts a les 18.00, arran de la sentència de l'1-O i dels disturbis posteriors, segons un comunicat de la Conselleria de la Vicepresidència.

L'ODCiP informa que ha rebut informació directa i indirecta de "nombroses possibles vulneracions" del dret a la informació i a la manifestació i de possibles abusos i excessos en la gestió de l'ordre públic per part dels cossos policials implicats, afirma.

Per això s'analitzaran totes les dades, per treure conclusions en forma de propostes que ajudin a "reconduir la situació i generar un escenari" amb garantia de drets civils i polítics de tota la ciutadania, afegeix.

S'estudiaran així mateix les conseqüències de la sentència per a la "llibertat d'expressió, dret de manifestació, de reunió, d'associació, de participació política i a un judici just".

L'ODCiP és un òrgan consultiu no remunerat que es va crear el 2018 i dirigeix Adam Majó, per protegir drets civils i polítics tant individuals com a polítics.