L'Oficina Antifrau, premi dels auditors catalans a la millor comunicació en transparència

Publicat 28/11/2019 15:23:07CET
El director d'Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, i el president del CCJCC, Antoni Gómez, en el Dia de l'auditor a Barcelona.
CCJCC

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) ha distingit l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) amb el Premi a la millor comunicació de temes relacionats amb la transparència, ha informat el Col·legi aquest dijous en un comunicat.

Amb el guardó, el col·legi reconeix l'aportació de dues iniciatives impulsades per Antifrau amb l'objectiu de contribuir a la "necessària" reflexió sobre les conseqüències de la corrupció: l'exposició al Palau Robert 'Corrupció! Revolta ètica', i el cicle de projeccions i debats 'Corrupció de pel·lícula. Una retrospectiva al cinema espanyol', al Palau Macaya.

El president del Col·legi, Antoni Gómez, ha defensat que "la lluita contra la corrupció i el suborn és clau perquè la ciutadania confiï en les seves institucions" i ha ressaltat que l'auditoria de comptes suposa un element preventiu davant pràctiques poc ètiques.

El director d'Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha rebut el premi de mans de Gómez, en el transcurs del Dia de l'Auditor, celebrat a Cosmocaixa amb l'assistència de prop de 200 professionals del sector auditor.

Amb aquest premi, el CCJCC distingeix cada any professionals i entitats públiques o privades que desenvolupen eines de comunicació favorables a la transparència en la gestió i la rendició de comptes.

Segons destaca el Col·legi de Censors Jurats de Comptes, Antifrau té l'objectiu de preservar la transparència i la integritat de les administracions públiques de Catalunya i del personal adscrit a aquest àmbit.

Creada fa deu anys i sotmesa al control del Parlament, és una institució pionera a l'Estat en el compliment dels mandats de la Convenció de les Nacions Unides contra la corrupció.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 3. 3

  Localitzen un cadàver en una riera de Jorba (Barcelona)

 4. 4

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 5. 5

  La Xina confirma 571 casos de pneumònia causada pel nou coronavirus

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista