Publicat 7/8/2020 15:54:47 +02:00CET

L'ocupació hotelera mitjana a Andorra al juliol se situa al 42%

Tres hotels al centri d'Andorra la Vella
EUROPA PRESS

El 22% dels hotels que solen fer la campanya estival es mantenen tancats

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 7 ago. (EUROPA PRESS) -

   L'ocupació hotelera mitjana a Andorra durant el mes de juliol va ser del 42,41% segons les dades definitives publicades per la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) aquest divendres en un comunicat.

   Això és un 16,76% per sota de l'ocupació que es va obtenir al juliol del 2019, quan va aconseguir el 59,17%; i el director de la UHA, Jordi Pujol, ha assenyalat que "valorar les dades comparant-los amb les de l'any anterior és complicat per la situació que hem viscut aquest any".

   En aquest sentit, cal tenir en compte que no tots els hotels han obert aquest estiu, i un 22% dels establiments que fan la campanya estival han romàs tancats, ha explicat Pujol a Europa Press.

   De totes maneres, el director de l'associació patronal considera que "aquestes xifres són realment baixes fins i tot per a un mes de juliol", ha fet constar al comunicat.

   Es tracta de xifres que són al "llindar dels mínims" perquè sigui rendible obrir, assenyala la nota emesa per la UHA; en aquest sentit, Pujol ha explicat a Europa Press que alguns hotels romanen tancats a l'espera de poder obrir a l'hivern.

   La parròquia que ha tingut un millor nivell d'ocupació ha estat Andorra la Vella, amb una ocupació mitjana del 51,65%, seguida de la Massana, on l'ocupació ha estat del 48,40%.

   A Escaldes-Engordany, Encamp i Ordino, l'ocupació hotelera s'ha situat just per sota de la mitjana del país, amb percentatges del 41,94%, 41,30% i 40,94% respectivament.

   A Canillo i Sant Julià de Lòria les ocupacions han estat més baixes, del 33,67% i del 23,33% respectivament; mentre que al juliol de 2019 només Canillo va tenir una ocupació per sota del 50%, i Encamp va estar per sota del 60%.

PREVISIÓ PER L'AGOST

   "Creiem i esperem que el mes d'agost es presenta una mica millor", assenyala el director de la Unió Hotelera, i apunta que es tracta d'un mes tradicionalment més vacacional.

   Així, "encarem l'agost amb una expectativa millor que la que hem tingut en el mes de juliol", resumeix l'associació patronal majoritària del sector de l'hoteleria andorrà.

   Això "sempre que la situació sanitària a Andorra i els països veïns no vagi a pitjor", ha declarat Pujol, que preveu que a nivell ocupacional la situació pugui complicar-se a la tardor.