Publicat 18/8/2020 17:39:37 +02:00CET

L'ocupació hotelera a Andorra arriba al 84%, dades "semblants" a anys anteriors

Tres hotels al centre d'Andorra la Vella
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 18 ago. (EUROPA PRESS) -

L'ocupació hotelera mitjana general a Andorra ha arribat al 84,01% durant la setmana del 10 al 16 d'agost, unes dades "molt semblants" a les d'anys anteriors, ha informat la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) aquest dimarts en un comunicat.

L'associació, que agrupa un elevat nombre d'hotels andorrans i que realitza les enquestes de nivell d'ocupació, ha celebrat que l'ocupació "ha estat bastant alta".

El director de l'associació patronal, Jordi Pons, ha considerat que "de moment està sent un agost bo a nivell d'ocupacions", i ha apuntat que es preveu que es mantingui un nivell similar en les properes setmanes.

"Seguim amb força l'agost, que ho necessitem venint d'on venim", ha manifestat Pons, en referència a l'aturada de l'activitat econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Els espanyols són els que més ocupen els hotels andorrans, amb un 64% de les reserves, mentre que els francesos ho fan en un 29% i el 7% restant correspon a turistes d'altres nacionalitats.

OCUPACIÓ PER PARRÒQUIES

Les parròquies amb majors nivells d'ocupació hotelera han estat les del Vall del Nord, Ordino (93,15%) i la Massana (91,36%), seguides de Escaldes-Engordany, a la vall central, que ha tingut una ocupació del 89,60%.

A Canillo, a la Vall d'Orient, es va registrar una ocupació del 84,34%, mentre que a Encamp (l'altra parròquia oriental i a la qual pertany el nucli del Pas de la Casa) l'ocupació es va quedar en el 76,67%.

A la parròquia de la capital, Andorra la Vella, el nivell d'ocupació es va quedar en el 79,68%, i a Sant Julià de Lòria --situada a l'entrada del país, venint d'Espanya--, es va registrar un nivell d'ocupació hotelera del 62,96%.