Publicat 14/03/2014 11:40

L'ocupació augmenta sis dècimes a Espanya en el quart trimestre, la quarta pujada més forta de la UE

BRUSSEL·LES, 14 març (EUROPA PRESS) -

La xifra de persones ocupades a Espanya ha augmentat un 0,6% el quart trimestre del 2013 respecte als tres mesos anteriors, que havia baixat un 0,4%, cosa que el converteix en el quart país de la Unió Europea (UE) i el tercer de l'eurozona on més va créixer la feina, segons ha informat l'oficina europea d'estadístiques, Eurostat.

En concret, Espanya va registrar en els tres últims mesos de l'any el mateix increment de feina que Luxemburg, Finlàndia i El Regne Unit, i només es va veure superada per Lituània, on va pujar un 1% i Irlanda i Portugal, on ha repuntat en els dos casos un 0,7%.

Per contra, els països on més ha baixat l'ocupació en el quart trimestre del 2013 en comparació amb l'anterior han estat Estònia (-0,3%), Letònia (-1,1%) i Xipre (-0,6%).

En el conjunt de l'eurozona, el numero de persones ocupades el quart trimestre ha augmentat un 0,1%, després de restar estable els tres mesos anteriors, mentre en el conjunt de la UE va pujar també un 0,1%, el mateix increment que al trimestre anterior.

En termes interanuals, la feina va empitjorar un 0,5% a l'eurozona i una dècima a la Unió Europea, després que el tercer trimestre registrés una caiguda de vuit i tres dècimes, respectivament.

En el cas d'Espanya, la caiguda interanual ha estat de l'1,3%, molt inferior al 2,7% dels tres mesos previs, però la cinquena més alta de la UE després de la de Xipre (-4,1%), Grècia (-2,6%), Itàlia (-2%) i Països Baixos (-1,4%).

El quart trimestre del 2013, Eurostat calcula que un total de 223,6 milions de persones tenien feina a la UE, dels quals 145 milions corresponien a la zona euro.

Respecte al conjunt de l'any 2013, Eurostat informa que la feina ha baixat un 0,9% a l'eurozona i un 0,4% en els vint-i-vuit, davant la caiguda del 0,7% i el 0,2% del 2012, respectivament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés