Actualitzat 07/10/2014 11:16

L'OCU detecta carn de cavall, pollastre i gall dindi en els kebabs de vedella

Caballo, equino, hípica
Foto: EUROPA PRESS

MADRID, 7 Oct. (EUROPA PRESS)

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat aquest dimarts que ha detectat carn de cavall, pollastre i gall dindi en els kebabs de vedella, després d'haver analitzat en el laboratori 25 kebabs comprats en establiments d'aquest menjar ràpid cada vegada més popular, tots d'ells a Madrid.

   L'organització ha assenyalat en un comunicat que els productes han estat sotmesos a anàlisis per determinar la qualitat de la carn, la verificació de l'espècie, la qualitat nutricional i la higiene.

   En concret, l'OCU en 24 mostres analitzades ha detectat diferents proporcions de carn d'altres espècies. La carn de cavall apareix en set mostres, per sota de l'1%, que és precisament el límit que va fixar fa poc la Unió Europea per poder determinar l'existència de frau, tot això arran de l'escàndol de la carn de cavall.

   L'OCU recorda que des del punt de vista legal no es pot parlar de frau, però assegura que hi continua havent una gran opacitat sobre com arriba la carn de cavall als preparats industrials i per què en aquest cas un de cada tres productes analitzats ha patit aquesta 'contaminació ambiental'.

   Un cas semblant és el de carn de gall dindi. En 13 mostres, l'anàlisi han detectat també gall dindi, sempre en nivells inferiors a l'1%, mentre que segons les anàlisis realitzades per l'OCU, la presència de pollastre és molt més.

   En sis mostres analitzades hi havia més d'un 60% de pollastre en un kebab suposadament de vedella, mentre que en 11 la proporció estava entre un 40% i un 60%, i finalment en 3 d'elles la quantitat era inferior a l'1%.

   Així, l'OCU subratlla que "no només es tracta d'un frau econòmic, també de qualitat".

   L'organització també destaca que la higiene és un altre aspecte a millorar, ja que 11 de les 25 mostres analitzades presentaven una higiene deficient.

   Finalment, respecte a la qualitat nutricional d'aquest aliment, l'OCU assenyala que superen en els aports de sal i greixos a les hamburgueses més conegudes pel que és recomanable moderar el seu consum.

   L'organització demana que es millori la informació a la qual tenen accés els consumidors sobre els aliments i més control a les autoritats competents per garantir el respecte dels drets dels consumidors.

.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés