L'OCDE recomana que només els jubilats puguin cobrar pensions de viduïtat permanents

Jubilat, pensionista
Europa Press - Archivo
Publicat 3/12/2018 10:48:13CET

MADRID, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'Organització per al Desenvolupament i la Cooperació Econòmica (OCDE) ha recomanat als seus països membre, entre ells Espanya, limitar el cobrament de les pensions de viduïtat, de manera que només es tingui dret a una pensió permanent d'aquest tipus després de la jubilació, així com impedir que les persones divorciades puguin accedir-hi.

En el seu informe anual sobre l'estat de les pensions, l'organització internacional presidida pel mexicà Ángel Gurría ha subratllat que l'objectiu últim de les pensions de viduïtat, per sobre de tot, és mantenir el nivell de vida dels vidus.

"Les pensions de viduïtat haurien de centrar-se més clarament a suavitzar el nivell de vida dels vidus, un objectiu polític necessari, alhora que limita els desincentius per participar en el mercat laboral i elimina certa redistribució entre les llars que és difícil de justificar", ha subratllat l'OCDE.

D'aquesta manera, la proposta de l'organisme passa per "internalitzar" el cost de les pensions de les parelles. L'argumentació que dona l'entitat que les parelles que comparteixen casa i convivència es beneficien d'"economies d'escala" davant dels qui viuen sols. Per tant, els seus ingressos relatius són realment més alts encara que cobrin la mateixa quantitat.

A més d'aquesta reforma, l'OCDE també ha recomanat als estats que les pensions de viduïtat no haurien de cobrar-se tota la vida tret que la persona que hagi de rebre-la estigui ja jubilada.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.