Publicat 11/6/2019 16:15:59 +02:00CET

L'OCDE detecta símptomes de moderació en el creixement d'Espanya

Espanya resisteix la "tempesta" millor que Itàlia o Alemanya, segons l'OCDE
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

PARÍS, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El ritme de creixement de l'economia espanyola s'està afeblint, segons ha advertit l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), en línia amb les perspectives de desacceleració detectades per a la resta de les principals economies de la zona euro, així com per al conjunt de països del 'Club de països desenvolupats'.

L'última lectura de l'índex compost d'indicadors líders (CLI) per a Espanya, que anticipa punts d'inflexió de la tendència de l'activitat econòmica en un període de sis a nou mesos, s'ha situat en 99 punts, davant dels 99,16 del mes anterior, i acumularà així 16 descensos mensuals consecutius i se situarà en el seu nivell més baix des de l'agost del 2013.

"Podem confirmar que l'índex compost d'indicadors líders per a Espanya apunta a una pèrdua d'impuls de creixement", han indicat a Europa Press des de l'OCDE.

Respecte al mes anterior, la dada ha registrat una caiguda de 0,16 punts, mentre en termes interanuals el descens ha estat d'1,35.

En el conjunt de l'OCDE, l'indicador ha registrat una caiguda mensual de 0,05 punts, fins als 99,03 punts, i confirma la tendència a la pèrdua d'impuls de la seva expansió econòmica, una valoració que, a més d'Espanya, comparteixen els Estats Units, el Japó, el Canadà i la zona euro, incloent Alemanya i Itàlia, mentre que França ha registrat una lectura estable del seu impuls de creixement.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 3. 3

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 4. 4

  Torrent anuncia mesures legals contra el Govern espanyol: "Arribarem fins al final"

 5. 5

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma