Publicat 08/10/2019 13:45CET

L'OCDE detecta símptomes de fatiga en l'economia espanyola

Billete, euros (recurs)
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

PARÍS, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El ritme de creixement de l'economia espanyola s'est afeblint, segons ha advertit l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econmic (OCDE), en línia amb les perspectives de desacceleració per als EUA i l'eurozona, mentre que per al conjunt del 'club de pasos rics' anticipa un "creixement estable".

L'última lectura de l'índex compost d'indicadors líders (CLI) per a Espanya, corresponent al mes d'agost, es va situar en 98,58 punts, a diferncia dels 98,8 del mes anterior, la qual cosa representa el vint descens consecutiu de l'indicador avanat, que obté el pitjor resultat des del mes de juny del 2013.

La caiguda mensual de 0,22 punts de l'indicador espanyol duplica la deterioració de 0,10 punts de la dada de l'eurozona, que va baixar a 98,96 punts, mentre que la lectura del conjunt de l'OCDE se situa en 99,06 punts, 0,05 per sota de la lectura del mes anterior.

En comparació amb el mateix mes del 2018, l'indicador espanyol experimenta una reculada d'1,37 punts, en línia amb el descens d'1,38 de la mitjana de la zona euro, per molt per sobre dels 1,10 de l'OCDE.

Entre les economies de l'euro més importants al marge d'Espanya, només Alemanya, ofereix símptomes de feblesa de l'impuls de creixement, amb una lectura del CLI de 98,58 punts, a diferncia dels 98,72 del mes anterior, mentre que Frana va registrar un impuls de creixement "estable", amb 99,39 punts, i Itlia va apreciar "signes d'estabilització" en baixar a 99,04 en relació amb els 99,12 del mes anterior.

Per la seva banda, l'economia dels EUA també va oferir símptomes de fatiga, amb un empitjorament de la dada CLI a 98,78 punts en relació amb els 98,88 del mes de juliol, mentre que el Japó va detectar signes d'estabilització, amb una lectura de 99,18 punts.

L'índex compost d'indicadors líders est dissenyat per anticipar punts d'inflexió en l'activitat econmica relativa a la tendncia durant els propers sis o nou mesos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés