Publicat 04/04/2016 15:01CET

L'Obra Social La Caixa donarà suport a 20 projectes empresarials amb fins socials

Seleccionados para el V Programa de Emprendimiento Social de La Caixa
OBRA SOCIAL LA CAIXA

Té 500.000 euros de capital llavor i ofereix formació, assessorament i contactes

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Obra Social La Caixa ha presentat aquest dilluns els 20 projectes de tot Espanya als quals donarà suport en el seu V Programa d'Emprenedoria Social, per al qual ha rebut 229 candidatures per crear o potenciar empreses amb fins socials, ha informat l'entitat en un comunicat.

Els candidats eren dels àmbits de la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social, la inserció de persones amb discapacitat, la salut i el benestar, l'educació i l'accés al coneixement, el desenvolupament rural, la producció ecològica, l'energia sostenible i el reciclatge, la mobilitat sostenible i altres impactes socials.

El Programa d'Emprenedoria Social de la Caixa busca donar suport a iniciatives que volen aconseguir un impacte social mitjançant la creació d'una activitat econòmica centrada en la millora qualitativa de les vides de les persones més vulnerables, així com mediambientalment sostenible.

La Caixa els ajuda a través de suport econòmic --el programa té 500.000 euros per invertir en capital llavor--, formació en gestió empresarial a càrrec de l'escola de negocis Iese --que col·labora en la iniciativa--, acompanyament en la presa de decisions durant un any, i una xarxa de contactes.

Els projectes presentats pertanyen a empreses socials de nova creació, empreses socials joves amb un recorregut inferior a tres anys i entitats socials amb una nova línia de negoci; entre aquestes últimes, algunes presenten projectes orientats a la seva transformació en empresa social per ser més viables econòmicament.

QUATRE PROJECTES CATALANS

Entre els elegits en aquesta edició figuren quatre organitzacions catalanes, com B-Swim --que fomenta l'esport entre persones amb discapacitat física o intel·lectual a través d'activitats aquàtiques-- i l'Associació Ajudam Predegent, que vol contribuir a la millora de la memòria de persones amb deteriorament cognitiu a través de la fabricació i distribució de materials propis.

La Fundació Privada Sique ha presentat l'agència de viatges adaptats Vavara per a un turisme inclusiu, accessible i adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i/o sensorial, i Change Dyslexia ha desenvolupat una eina en línia per a la detecció de la dislèxia, intentant reduir l'abandonament escolar dels afectats per aquest trastorn.

Des de la seva creació, el Programa d'Emprenedoria Social de La Caixa ha recolzat ja a 100 empreses i ha creat 661 llocs de treball en empreses que busquen un clar benefici social i mediambiental, i que tenen una taxa de supervivència "superior a la mitjana", segons ha indicat l'Obra Social.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés